Aynı mantardan yedikleri için zehirlenen Tayfun Talipoğlu'nun ekibinden 3 kişi, Isparta Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi'nde tedaviye alınmıştı. Üç gün boyunca kontrol altında tutulan ve bugün taburcu olmak için hazırlanan Talipoğlu'nun karaciğer değerleri normalin biraz üstünde çıkınca, bir gün daha kontrol altında tutulmasına karar verildi. Ekipten Gökhan Bacak, Niyazi Mamış ve Çağatay Esentur ise taburcu edildi.

BUGÜN ÇIKMAYI BEKLİYORDUM

Gazetecilere açıklamada bulunan Tayfun Talipoğlu, "Hepimiz bugün çıkmayı bekliyorduk. Sağlık ekibimiz karaciğer verilerinde yüksek değer almışlar. Bu yüzden tekrar kan verilip bakılacak. Taburcu edileceğiz diye çıkmaya hazırlanmıştık. Bir gün daha buradayım" dedi.

ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Hastanenin organ bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Talipoğlu, "Bize de bir organ bağışı kartı verdiler" diyerek organlarını bağışladığını açıkladı. Mantardan zehirlenmesinden sonra bu konuda bir farkındalık oluştuğunu da söyleyen Talipoğlu, şöyle devam etti:

"Doktor bir arkadaşım aradı. 'Senin bir misyonun vardı bu da yeni bir misyon oldu. Sayende belki birçok insanın hayatı kurtuldu' dedi. Bizim genel zihniyetimizde 'Bize bir şey olmaz' var ya. Oysa 'Bize bir şey olur' arkadaşlar. Doğanın dengesiyle çok oynadık. Kültür mantarının bile iyi korunması gerekiyormuş. Bu vesileyle mantar zehirlenmesi konusunda da gündem oluştu. En azından bir faydamız oldu."

Talipoğlu'nun yarın hastaneden çıkacağı ve İstanbul'a gideceği kaydedildi.



ME(HA/SS)