Manisa Turgut Özal Mahallesi'nde oturan yaklaşık 100 kişi, muhtar İsmet Bakşi başkanlığında geldikleri şehir çöplüğü önünde eylem yaptı. Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacı, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Kasım Yıldırım ve Akpınar Mahallesi Muhtarı Ali Ertan da Turgut Özal Mahallesi sakinlerine destek verdi. Mahalle sakinleri adına açıklama yapan Muhtar İsmet Bakşi giderek büyüyen çöplüğün patlamasıyla felaket yaşanabileceğini ileri sürerek, şöyle dedi:

"Mahallemize 1 kilometre uzaklıktaki çöplük ve yaratacağı tehlike de giderek büyüyor. Çöplük her an patlamaya hazır bir bomba. Çevreye yaydığı pis kokular da dayanılmaz. 2011 yılı Eylül ayında şehir çöplüğünde metan gazı patlaması sonucu çıkan yangın bir hafta sürdü. Şükür ki korkulan olmadı. Ama bu bir dahaki yangında da olmayacak anlamına gelmez. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve beraberindeki partililer çöplükte inceleme yaptı. Sorunu çözeceklerini söylediler ama çöplük hala burada. İlgili bakanlıklara ve Dünya Sağlık Örgütü'ne çöplüğün tehlikesini anlatan yazılar yazdık. Yine de sonuç alamadık. Yetkililere, bizleri bu tehlikeden kurtarmaları için sesleniyoruz. Bu çöplük kaldırılana kadar demokratik haklarımızı kullanacağız. Gerekirse çöplüğün girişinde oturma eylemi yapıp, buraya çöp dökülmesini engelleyeceğiz."

Çocuklar da eylem sırasında 'Çöpten dağ istemiyoruz', 'Oksijen solumak istiyoruz', '2'nci Ümraniye vakası yaşamak istemiyoruz' yazılı pankart taşıdı. Eylem, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi'nin açılamasının ardından sona erdi.



İK(AÖ/İD)