24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları, sabah erken saatlerde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Belediye Başkan Yardımcısı MHP'li Nursel Ustamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile öğretmenler katıldı. Çelenk koyma töreninde Vali Halil İbrahim Daşöz yer almadı.

Törenin ardından Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu’nda kutlama programı düzenlendi. Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, buradaki programı katıldı. Programda Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu ile İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin de bulundu. Vali Daşöz, öğretmenlerin insan ruhunda sonsuza kadar iz bırakan değerler olduğunu söyledi. Öğretmenlerin geleceğin emanetçileri olan çocukların mimarları olduğunu kaydeden Daşöz, "Öğretmenlerimiz bir ülkenin kalkınmasında en önemli etkendir. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı eğitmektedirler. Şunu unutmayalım ki görevimiz ne olursa olsun, birinci ve milli görevimiz eğitimdir. Bir ülkenin öğretmenleri ne kadar donanımlı olursa, o ülkenin valileri, milletvekilleri, bürokratları, belediye başkanları da o kadar donanımlı olur" dedi.

Konuşmanın ardından 251 Bin Dev Öğrenci Komitesi, Vali Daşöz ile eşi emekli öğretmen Nilgün Daşöz’e birer gümüş broş hediye etti. Stajer 12 öğretmen de yemin etti. Programın sonunda Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından koro ve oratoryo gösterisi sahnelendi.

KİMLİKLERİNİ BIRAKTILAR

Eğitim- Sen Manisa Şubesi üyeleri de, öğretmenler gününün buruk bir şekilde kutlandığını dile getirerek İl Milli Eğitim binasına kadar yürüdü. Eğitim- Sen Manisa Şube Başkanı Remzi Şirin, burada yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının 10 yıldır öğretmenlere karşı statükocu yaklaşımının sürdüğünü savunarak, yanlış açıklamalarla toplumun öğretmenlere karşı kışkırtıldığını ifade etti. Şirin, "Yalan yanlış bilgilerle öğretmenlerin üç ay tatil yaptığını, az çalışıp çok para kazandığını, öğretmenlerin niteliksiz olduğunu ve derse girmediklerini iddia ediyorlar. Ataması yapılmayan 300 bine aşkın öğretmene başka iş bulmalarını tavsiye ediyorlar. Öğretmenleri Eminönü’nde yem bekleyen takla atan güvercinlere benzeterek aşağılamaktan çekinmiyorlar" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Şirin ve öğretmenler, hükümet yetkililerinin öğretmenler için yaptığı açıklamalarda onurlarının zedelendiği gerekçesiyle Öğretmen kimliklerinin fotokopilerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasının giriş kapısına bıraktı.