Arkadaşlarıyla Manavgat Irmağı kenarında oynarken, serinlemek amacıyla suya giren Emrah Uğur akıntıya kapıldı. Çocuğun akıntıya kapıldığını gören ve kimliği öğrenilemeyen bir kişi Uğur'u kurtarmak üzere ırmağa atladı ancak o da akıntıya kapıldı. Bu sırada ırmakta tur yapan teknelerde fotoğrafçılık yapan İbrahim Haydar Ayhan, adı öğrenilemeyen kişiyi kurtardı, ancak çocuk gözden kayboldu. Emrah Uğur'un bulunabilmesi için Sahil Güvenlik ekibi, Antalya Deniz Polisi ve Manavgat Belediyesi İtfaiyesi çocuğun kaybolduğu bölgeden ırmağın denize döküldüğü noktaya kadar olan alanda dalgıçlar ve zodyaklarla arama yaptı. Emrah Uğur'un yakınları, arama çalışmalarını gözyaşları arasında izledi.

Irmaktaki teknelerde fotoğrafçı olarak çalışan İbrahim Haydar Ayhan, olaydan kısa süre önce su kenarında oynayan çocukları uyardığını ve uzaklaştırdığını söyledi. Ayhan, "Bir süre sonra bir kişinin ırmakta batıp çıktığını ve yardım istediğini gördüm. Hemen zodyak ile geldim ve batıp çıkmakta olan kişiyi kurtardım. Ben geldiğimde çocuk görünmüyordu. Irmakta akıntı çok fazlaydı" diye konuştu.

ANNESİ İKİ GÜN ÖNCE DOĞUM YAPMIŞ

Irmakta kaybolan Emrah Uğur'un annesi Döndü Sarıçiçek'in, ikinci eşinden olan bebeğini iki gün önce Manavgat Devlet Hastanesi'nde dünyaya getirdiği, doğum için hastaneye yattığı için Emrah'ı teyzesi ve eniştesi Durdu- Mustafa Kara çiftinin yanına bıraktığı öğrenildi.

Emrah Uğur'u arama çalışmalırı sürüyor.



KA(SU/CK)