Adliye Kantini'ndeki sergide, E Tipi, F Tipi ve Karataş Bölge Kadın Ceza İnfaz Kurumları'ndaki tutuklu ve hükümlülerin, cezaevlerindeki hobi ve meslek kursları atölyelerinde ürettikleri süs eşyaları, tablo, ahşap işleri ve dokümalardan oluşan  yaklaşık 500 parça ürün yer aldı. Adliyede 5 gün açık kalacak serginin, 21-28 Mayıs tarihlerinde Adana Optimum Outlet Alışveriş Merkezi'nde açılacağı bildirildi.

Sergi açılışında konuşan Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nedim Elbistan, günümüz modern infaz anlayışına göre, infazda temel amacın, hükümlü ve tutuklunun yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek, toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Böylece toplumu suça karşı korumayı hedeflediklerini belirten Elbistan, şöyle dedi:

"Bu hedef doğrultusunda biz idarecilerin görevi, hükümlü ve tutukluların, kişisel, sosyal ve kültürel olarak gelişimine katkıda bulunmak, meslek ve sanat öğrenmeleri suretiyle ceza infaz kurumu sonrası hayatlarında topluma yararlı bireyler olarak dönmelerini sağlamaktır. Mahkumların ekonomik yönden rahatlamalarını temin etmektir. Ceza infaz kurumlarındaki insan gücünün hizmet ve üretime dönüştürülerek ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına yardımcı olmaktır." 

Açılışa Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adana Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Adana Bölge Mahkemeleri Başsavcısı Sabri Beytorun, Adana Barosu Başkanı Av. Aziz Erbek ile hukukçular ve çok sayıda kişi katıldı.



MKA(OA/İD)