Afyonkarahisar Belediyesi, 13 Ekim 2011'de başlattığı asfalt çalışması sırasında işçi emeklisi Süleyman Sivri'nin oturduğu Hasan Karaağaç Mahallesi 42'nci Sokak'ta da çalışma yaptı. Sokak tamamen asfaltlanarak yenilendi. Ancak Süleyman Sivri, asfalt çalışmasından sonra sokaktaki eğimin kendi aleyhine yükseltildiğini, yağmur sularının evine dolacağını belirterek belediyeden eğimin düzeltilmesini istedi. Belediyenin çalışma yapmadığını iddia eden Süleyman Sivri, konuyu yargıya taşıdı.

Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, yaptığı inceleme sonunda Süleyman Sivri'nin haklı olduğuna karar verdi. Mahkeme, 28 Eylül 2012'de tüm incelemelerden sonra Danıştay'da temyiz yolu açık olmak üzere nihai kararını verdi. Kararda, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesinin Afyonkarahisar Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğuna işaret edildi. Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, kararı taraflara tebliğ etti. Afyonkarahisar Belediyesi'nin sokağın altyapısını yeniden yapmasına karar veren mahkeme ayrıca, 949 liralık mahkeme masrafının da belediye tarafından karşılanmasını kararlaştırdı.

'BELEDİYE KARARA UYSUN'

Süleyman Sivri, Afyonkarahisar Belediyesi'nin mahkeme kararına uyması gerektiğini söyledi. Sivri, "Belediyeye defalarca gittim geldim. Mağduriyetimin giderilmesi için 20'ye yakın dilekçe verdim. Yine de giderilmedi. Oturduğum sokak dağ yamacında. Dağda biriken bütün sular sokağa iniyor. Asfalt çalışma sonrasında sokaktaki eğim evimin bulunduğu tarafa verildi. Yağmur suları evime doluyor. Bunun için önlem alıyorum sürekli. Belediyenin bunu düzeltmesi gerek" diye konuştu.

BELEDİYE MAZGAL KOYDU, SET ÇEKTİ

Sivri, evinin karşısındaki kotun yüksek olduğunu vurguladı. Sivri, "Yağmur suları evimin olduğu tarafa doğru yöneliyor. Ben bu yükseltinin düşürülmesini isterken belediye sadece bir mazgal koydu. Sokak girişine asfalttan bir set çekti, ama bunun da yeterli olmadığını görüyoruz. Mahkeme, buradaki asfalt düzenlemesinin yeniden yapılmasını öngörüyor, yağmur suyu altyapısının yapılmasını istiyor" dedi.

MUHTAR ADAYI OLACAK

Oturduğu mahallenin muhtarının da görevini yerine getirmediğini ileri süren Sivri, tek başına hakkını aradığını ve kimsenin kendisine yardım etmediğinden yakındı. Mahalle muhtarının hakkını koruması gerektiğine vurgu yapan Süleyman Sivri, şöyle konuştu:

"Muhtar bu süreçte sessiz kaldı. Halbuki vatandaş haklı ise bir idareci vatandaşın yanında yer almalı. Tek başıma girdiğim mücadelede haklılığım ispat edildi. Bu mahalleyi yönetebileceğimi düşünüyorum. Yerel seçimlerde mahallemden muhtar adayı olacağım. Hangi idare olursa olsun, vatandaşın uğradığı haksızlıklara karşı mücadele vereceğim."