Silifke-Gülnar, Silifke -Mut karayolu arasında bulunan Seyit Ahmet Deresi mevkiinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine köylüler de katıldı. Silifke Denetimli Serbestlik Müdürlüğü memurları ve Orman Muhafaza memurları nezaretinde, mahkemelerce ağaç dikme cezası alan 25 kişi, karar uyarınca toplam 2 bin 378 fidanı toprakla buluşturdu.

50'şer fidan dikme cezası verilen 45 yaşındaki Mustafa Tolu ile 29 yaşındaki Hüseyin Tolu, "Ormanda izinsiz olarak ağaç kestik. Bundan ötürü farklı cezalar aldık. Fakat en önemlisi de bu ceza oldu. Çünkü mahkeme 50 adet fidan dikme cezası verdi. Ağaç dikmenin ve ağaç sevgisinin ne olduğunu şimdi anladık. Cezaevinde yatmaktansa fidan dikmek çok daha iyi. Hiç olmazsa gelecek nesillere bir şeyler bırakmış oluyoruz" diye konuştu.

Silifke Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri de "Denetimli serbestlik sistemi alternatif bir ceza infaz sistemi. Bu çerçevede, çeşitli suçlardan ceza alan suçluların cezalarını toplum içerisinde, sosyal ortamlarından koparılmadan ağaç dikme yükümlülüğü şeklinde yerine getirmeleri son derece önemli bir konudur" dedi.



MO(AŞ/BK/CK)