Sarayatik Mahallesi sakinleri, içme suyu şebekesine bağlı evlerindeki musluklardan çamur aktığını ve suyu kullanamadıklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden Emrullah Tanhan, çamurlu su nedeniyle bulaşık ve çamaşır makinelerinin bozulduğunu belirterek, defalarca iletmelerine rağmen belediyeden bir sonuç alamadıklarını kaydetti. Tanhan, "Yıllardır çeşmelerimizden çamurlu su akıyor. Bu ne zamana kadar devam edecek, daha ne kadar sürecek ve ne zamana kadar içeceğiz ben de bilmiyorum. Bir zahmet yetkililer gelsinler bu sorunumuzla uğraşsınlar" dedi.

Ev kadını Dilber Tanhan, çamurlu suyu yemeğe, çaya kullanamadıklarını belirtti. Tanhan, "Sürekli dışarıdan su almak zorunda kalıyoruz. Çamurlu suyla banyo yapıyoruz. O su döküldüğü zaman banyonun yerleri böyle kıpkırmızı kara bir çamurla kaplanıyor. Yüzümüzü yıkadığımız zaman bile böyle hep kum geliyor. O kumu yüzümüzde hissediyoruz, ağzımıza suyu alıp çalkalayamıyoruz" diye konuştu.

Mahallenin diğer sakinleri de yıllardır musluklarından çamurlu su aktığını ve temiz su kullanamadıklarını belirterek belediyenin soruna çare bulmasını istedi.

Elazığ Belediyesi yetkilileri, su şebekesinin eski olması ve su deposunun kodunun düşük seviyede bulunan semtlerde de tortuların zaman zaman aktığını söyledi. Yetkililer, vatandaşlardan eskiyen su şebekesi tesisatlarını değiştirmelerini istedi.