Ayyıldıztepe Mahallesi’nin Kızderesi Mevkii’nde bulunan kömür depolarına taşımacılık yapan kamyonların gürültüsü mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Kamyonların çıkardığı gürültüye isyan eden ve çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 300 kişilik grup, önceki gece yolu keserek trafiği engelledi. Kamyonların kendilerine ait yolu nakliye maliyetini yükselttiği gerekçesi ile kullanmayarak, mahalle arasındaki yolu kullanmalarına tepki gösteren mahalleli, 6 TIR, 2 kamyon ve 1 işçi minibüsün geçişlerine izin vermedi.

GEÇİCİ OLARAK AÇIP, SAHURA KADAR BEKLEDİLER

Kısa süre sonra olay yerine gelen emniyet güçlerine rağmen, mahalle sakinleri yolu açmadı. Yetkililerle tartışan vatandaşlar, "Toz ve pislik nedeniyle bu sıcaklarda pencerelerimizi açamıyoruz. Gecenin bir yarısı bu kamyonların korna sesiyle uyanmaktan bıktık usandık. Bu yoldan nasıl geçtikleri belli değil, çocuklarımızı korkudan dışarıya çıkaramıyoruz. Hiç tanımadığımız insanlar bütün gece buradalar. Kadınlarımız ve kızlarımız markete gidemez oldu. Mahalle muhtarı zaten hiç ortalarda yok, muhtarlıktan başka her işi yapıyor. Yetkililere durumu bildirmemize rağmen hiç kimse bu soruna bir çözüm aramadı" diyerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Dertlerini anlattıkların polislerin, “Bu yolun asfaltlanması sizin için çözüm olur mu?” teklifini kabul etmeyen mahalleli kamyonların mahalle güzergahını kullanmamalarını istediklerini bir kez daha dile getirdiler.

Polislerin "biriken araçlara yolu açın, bir daha geçmeyecekler" sözü üzerine kısa süre yolu açan mahalle sakinleri gece 03.30’a kadar yol üzerinde nöbet tuttular.

TRAFİK KOMİSYONU'NDAN KAPATMA KARARI

Sabah saatlerinde de 20 kişilik grup Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ile görüştü. Başkan Sedat Pekel sorunun Bandırma İlçe Trafik Alt Komisyonu tarafından öğleden sonra görüşüleceğini söyledi. Trafik komisyonu da konuyu görüşerek, üst komisyon karar verinceye kadar yolun kapatılmasına karar verdi. Daha sonra belediyeden ayrılan grup, kamyonların yolu kullanmaya devam etmesi üzerine akşam saatlerinde yeniden yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen Emniyet güçleri ve nakliye şirketinin sorumlusu ile tartışan vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi:

"Burada kanunsuz bir iş yapılıyor. Bu konu bugün alt komisyonda görüşüldü ve komisyondan konunun üst komisyonda görüşülmesi ve üst komisyonun kararı belli olana kadar buradan kamyon geçişinin yasaklanması kararı çıkmıştır. Ancak kamyon sürücüleri maliyetlerini bahane ederek, bu yolu kullanmakta ısrar ediyorlar. Bu yolu bir daha kullanmanıza müsaade etmeyeceğiz."

Mahalle sakinlerinin kararlı tavrı karşısında geri adım atmak zorunda kalan şirket yetkilisi, kamyonlarını geri döndürdü. Bütün gece nöbet tutacaklarını belirten mahalle sakinleri, kamyonların geçtikleri yolun üzerine kendi araçlarını park etme kararı alarak olaysız dağıldı.



EÖ(FK/COŞ)