Samanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hamit Uygun, kooperatif adına 2009 yılında bir bankadan 150 bin TL kredi aldı ve teminat olarak bir kahvehane, bir kadın bir erkek tuvaleti, iki depo, eski muhtarlık binası, otobüs durağı ve trafonun bulunduğu toplam 345 metrekarelik mahalle meydanını gösterdi.

2010 yılında kredi ödemelerini düzenli yapan Kooperatif Başkanı Uygun, 2011 yılının başlarında ödemeleri 6 ay aksatınca, banka icra takibi başlattı. Borç ödenmeyince 150 bin TL’lik rakam faiziyle birlikte 350 bin TL’ye yükseldi. Bunun üzerine mahalle meydanı, geçen hafta açık artırma usulüyle ihaleye çıktı. İhaleye 36 bin TL teminat yatırarak giren kamyon şoförü Ayhan Şafak, artırmada 112 bin TL bedelle meydanı satın almaya hak kazandı. Meydanın icra yoluyla satıldığını öğrenen mahalle muhtarı Murat Erbay ve mahalle sakinleri tepki gösterdi.

'MEYDANI KİMSEYE VERMEYİZ'

Samanlı Mahalle Muhtarı Murat Erbay, "Kooperatifin bankadan para aldığını ve bu parayı ödediğini biliyoruz. Ödedikten sonra bir yanlışlık dolayısıyla buranın satışa çıktığını biliyoruz. Burası bizim kamu alanımız. Kesinlikle satılamayacağını düşünüyoruz. Bu kadar az paraya, bu kadar büyük bir yerin satışı mümkün değil. Meydan, mahallemizin merkezi, insanlarımızın oturup kalktığı bir yer. Kimler yaptıysa, nasıl yaptıysa geri adım atsın" dedi.

'BORCU BANKAYA YATIRDIK AMA İHALE DURDURULMADI'

Samanlı Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Hamit Uygun da konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bizim kredi ödemelerimizde 6 aylık bir aksama oldu. Ancak banka icra takibi başlattı. Bu süreçte banka yetkilileri ile diyaloglarımız hep sürdü. Sonuçta bankayla yaptığımız görüşmede bize dosyanın 130 bin lira ödememiz halinde kapanacağını, icranın kalkacağını söylediler. Bizde 130 bin TL’yi toparladık ve ihale günü parayı bankaya yatırdık. Banka müdürü, avukatı arayarak ihalenin feshini istedi. Ancak avukatlar bunu bildiği halde ihalenin yapılmasını engellemediler. Burada bir hatanın meydana geldiği düşünüyorum. Hukuki haklarımızı araştırdık. Paramız bankada hala duruyor. İyi niyetimizi gösterdik. Hukuki sürecin başlaması, parayı yatıran ihaleye giren tanımadığım diğer insanların da paralarını geri alabilmeleri için biz hukuki süreci başlattık. İnşallah dosya düştüğünde bankanın satış feragatiyle bu sorun bitmiş olacak. Meydan yine bizim olacak."



IA,FK(FK/COŞ)