Bozyaka Semti'nde 40 gün önce 5713 Sokak'ta meydana gelen olayda, gündüz kaydını Hüseyin Akdak İlköğretim Okulu’na yaptıran 6 yaşındaki Umut Ceylan, akşam da annesi ve ablasıyla oynamak için General Asım Gündüz Parkı’na gitti. Parkta kaydırakta oynadığı sırada Umut, kimliği belirsiz magandanın açtığı ateşle sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Feryat ederek annesi Gülhan Ceylan’ın yanına giden talihsiz Umut, kaldırıldığı İzmir Eğitim Hastanesi’nde de hayatını kaybetti.

ÖZEL YAPIM TABANCALI MAGANDA BULUNAMADI

Olayın ardından polis ekiplerinin başlattığı araştırmaların üzerinden 40 gün geçmesine rağmen bir sonuç alanımadı. Mermi çekirdiğindeki inceleme sonrasında el yapımı bir tabanca kullanan magandayı bulmak polis de, özel ekipler kurdu, bölgedeki tüm evleri tek tek araştırdı. Ancak ne mermi kovanı ne de magandanın izine raslanmadı. Polis yetkilileri soruşturma dosyasını kapatmadıklarını, araştırmalarının devam ettiğini dile getirdi.

ANNENİN UMUTLU BEKLEYİŞİ

Ölümünün 40'ncı gününde acı hala taze olan Umut için babası Ufuk Ceylan ve annesi Gülhan Ceylan, kaydını yaptırdığı gün can verdiği okulun ve parkın hemen yanında lokma döktürdü. Acılı aile, oğlunun okul arkadaşı olacak öğrencilerin lokmaları almak için sırayı girmeleri hüzünlü gözlerle izledi. Baba Ufuk ceylan bireysel silahsızlanma çağrısı yaptı ve silah kullanan kişilerin cezalarının arttırılmasını istedi. Anne Gülhan Ceylan ise "Olayı araştıran ekiplerin amiri, 'Sana Umut’un katilini yakalama sözü veriyorum' demişti. Ben sabırsızlıkla o sözün yerine gelmesini bekliyorum. Bizim Umut’umuz gitti, en azından başkaları için umut olsun ve gerekli önlemler alınsın" dedi.

ADI ÖLDÜĞÜ PARTTA YAŞAYACAK

Bu arada Karabağlar Belediyesi de, Umut Ceylan’ın hayatını kaybettiği parka adını verdi. Artık Umut Ceylan parkı olan oyun alanında çocukların güvenli şekilde hayatlarını kaybetmeden yaşamasını istediklerini dile getiren anne Gülhan Ceylan, parkın tabelasına da 'Birereysel silahlanmaya hayır' etiketi yapıştırdı.



TY(İÖ/SS)