CNN TÜRK'te Ankara Günlüğü programına canlı yayında katılan Soma'daki felakatin yaşandığı maden ocağı işçisi Nihat Çelik, birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

"Madencilikte her şey pirim" diyen Çelik, "aşağıda bizi sıkıştırıyorlar, baskıyla çalıştırıyorlar bizi. Kömür fazla çıktığında amirlere prim yazılıyor" dedi.

"Sıcak kömür olduğuna dair itirazımız dikkate alınsaydı zaiyat bu kadar çok olmayabilirdi" diyen Nihat Çelik, madende şuan çalışan müfettişler için de "Müfettiş gönderip de, şuan kazadan sonra delil aramasına gerek yok. Daha önce gelen denetleme kurulundaki müfettişleri denetleyeceksin, bunların kafasını koparacaksın. O müfettişlerin önce bunlara sorması lazım.Ben sizi buraya gönderdim, siz buraya nasıl çalışma izni verdiniz, nasıl rapor tuttunuz diye onları tutmaları lazım. Sadece amirleri içeri atmayla olmuyor. Çünkü bu izni o patronlara veren o müfettişler. Şimdi aşağıda müfettiş var diyorlar, sadece yangın yerini gösterecekler, bu ocakta karatumba var, karatumba oysaki yasak, dinamit ata ata geliyorsun, bu Türkiye'de yasak ama bizim ocakta var. " diye konuştu.