Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jons Hovari, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolusu Kiss Gabor ile birlikte önce Kayseri Valisi Şerif Yılmaz’ı, sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki’yi makamlarında ziyaret etti. Kayseri’deki 'Macar Günleri' tanıtımına katılmak üzere kente gelen Macar Büyükelçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Türkçe, sıcak bir sohbet yaptı. Kendisinin Türkolog olduğunu belirten Hovari, ekonomik ve siyasal açıdan Ankara’dan sonra Anadolu’da önemli bir kent olan Kayseri’de Başkonsolosluk kurmak istediklerini belirterek, Türkiye’ye övgüler yağdırdı. Macar Büyükelçi, "Türkiye, özellikle son 10 yılda özellikle ekonomik alanda önemli gelişmeler kaydetti. Çok gelişmeler var. Hem de çok hızlı. Anadolu’da Kayseri ve Konya önemli kentler. O nedenle Anadolu projesi geliştirdik. Karşılıklı, başta ticari ilişkiler olmak üzere kültürel ve sosyal konularda birlikte çalışmak istiyoruz" diye  konuştu.

Kayseri’nin modern bir kent olduğunu gördüğünü belirten Macar Büyükelçi Hovari, diğer ülkelerin büyükelçilerinin kendisine Kayseri’yi görmesi konusunda telkinde bulunduklarını, Türkçe’yi TÖMER’de ögrendiğini, Rize çayına bayıldığını sözlerine ekledi.

Kayseri ile Macaristan arasındaki ilişkilerin sıcaklığına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de işadamlarından oluşan bir heyetle en kısa sürede Macaristan'a gideceklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, konuk büyükelçiye el yapımı bir ibrik armağan etti. Macar Büyükelçi de Türk ve Macar bayraklarının bir arada olduğu rozet ile ülkesinde bağımsızlığı simgeleyen bir başka rozeti verdi.



OE,DÖ(OE/SS)