Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2 taraftara alkollü olarak stada girmeye çalışmaktan, 2 kişiye karşılaşma sırasında patlayıcı madde kullanmak, sahaya patlayıcı ve yabancı cisim atmaktan, 1 kişiye ise 'Karşılaşma öncesi rakip takım taraftarlarına karşı kötü ve çirkin tezahürat yapmak'tan ve karşı takım taraftarlarını tahrik etmekten dolayı 6 bin 222 sayılı 'Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' çerçevesinde adli işlem yapıldı. Polis, 5 taraftarın 1 yıl süreyle maçlara girme yasağı uygulanmasını kararlaştırırken, dosyalarını adliyeye gönderdi. Savcılığın sanıklar hakkında dava açabileceği gibi, 300 ila 5 bin TL arasında değişebilen para cezaları uygulayabileceği ifade edildi.

6 TARAFTAR STADA ALINMADI

6 taraftar ise, alkollü olduğu tespit edilince stada alınmazken, müsabaka öncesinde alınan önlemler ve aramalar neticesinde bazı yanıcı, yakıcı, ezici, yaralayıcı maddeler ve kesici alet ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizdeki bütün spor müsabakalarının, Adana'mıza yakışır bir şekilde, fairplay çerçevesinde yapılabilmesi amacıyla gerekli her türlü önlem alınmaya devam edilecektir. Adana halkına ve spor camiasına bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederiz."