Elazığ'da 4 yıl önce evine terk eden Türkan Barış dün akşam saatlerinde Vali Fahribey Caddesi'nde bulunan Elazığ Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na ait yöresel yemeklerin yapıldığı lokantaya gitti. Genç kadın masada yemeğini yerken, saat 19.00 sıralarında içeriye giren bir erkek, arkadan yaklaşıp beline sarıldıktan sonra tabancayla çıkarıp, lokantada bulunanların korku dolu bakışları arasında başına bir el ateş etti. Fatma Barış kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan yaya olarak kaçıp izini kaybettirdi.

Ağır yaralanan Türkan Barış'a ilk müdahale olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldıktan sonra Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak genç kadın burada yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Polis, cinayetin ardından lokantada bulunan görgü tanıklarını ifadelerini almak için emniyete götürdü. Lokantadaki güvenlik kamerasındaki görüntülere de el konuldu. Görgü tanıkları ve güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen bilgilerle polis cinayeti işleyen şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Başına sıkılan tek kurşunla öldürülen Türkan Barış'ın Fırat Üniversitesi Hastanesi morgunda bulunan cenazesin almak için annesi Fatma Barış ile kardeşi Mehmet Ali Barış, bugün öğle saatlerinde geldi. Yıllar önce eşinden boşanan ve kızı Türkan ile oğlu Mehmet Ali ile birlikte yaşayan Fatma Barış, öldürülen kızı Türkan'ın 4 yıl önce evi terk ederek soyadını bilmediği 'Ahmet' adında biriyle birlikte yaşadığını söyledi. Fatma Barış, dün gece polisin eve gelerek oğlu Mehmet Ali'yi sorduğunu belirten Fatma Barış, "Oğluma bir şey mi olduğu diye sorduğumda polis, kızımın öldürüldüğünü söyledi. Kızım 4 yıl önce evi derk etti, Ahmet adında biriyle yaşıyordu. Bu adam kızımın peşini bırakmadı. Bu adam kadın satıyor, kızımı da kullanıyordu. O adamdan şikayetçiyim" dedi.

Kızını 20 gün önce yolda gördüğünü anlatan Fatma Barış, "Oğlum Mehmet Ali ile tartıştılar. Daha sonra Ahmet adlı kişi bizi telefonla arayıp tehdit etti. Bana, 'Türkan için kaç kişiyi bıçakladım ben. Size de aynısını yapacağım' diyerek tehdit etti" diye konuştu.