Ali AKSOYER/İSTANBUL,  ŞİŞLİ’de müşteri gibi gittiği lokanta ve kafelerde kendi montunu karıştırıyormuş gibi yaparak kurbanlarının ceket yada montlarındaki cep telefonu ve cüzdanları çaldığı iddiasıyla Kenan N.(41), polis tarafından yakalandı. Daha önceden 8 kez polise geliş kaydı bulunan zanlının 9 ayrı mahkeme tarafından arandığı belirlendi. Zanlının eylemleri güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.


Şişli’de lokanta ve kafelerde meydana gelen hırsızlık olayları üzerine soruşturma başlatıldı. İşyeri güvenlik kameralarını inceleyen polis zanlıyı belirledi. Görüntülerde montunu yada ceketini sandalyeye asan müşterileri kendisine kurban seçtiği öğrenilen Kenan N.’nin bu kişilerin arkasındaki masaya oturduğu görüldü. Üzerindeki montu sandalyeye asan Kenan N.’nin daha sonra elini arkaya atarak, kendi montundan bir şey alıyormuş gibi yapıp, mağdurların cep telefonu yada cüzdanlarını çaldığı tespit edildi.


Polis eşkalini belirlendiği zanlıya dün Beyoğlu’nda ulaştı. Güven timleri tarafından tanınarak takip edilen Kenan N., gözaltına alındı. Zanlının üzerinden bir sahte kimlik ve sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen Kenan N.’nin gerçekleştirdiği 8 olayda binlerce lira çaldığı tespit edildi.


Daha önceden 8 kez benzer suçlardan polis tarafından yakalanan Kenan N.’nin 9 ayrı mahkeme kararı ile de arandığı belirtildi. Poliste işlemleri tamamlanan Kenan N. adliyeye sevk edildi.


AA (MK) (FOTOĞRAF)