Zonguldak Valiliği, 1997'de eğitime başlayan Kandilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin, beldedeki Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılmasının ardından Ereğli'de Korubaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan binaya taşınmasına karar verdi. Yönetmelik gereği sağlık meslek liselerinin en yakın hastaneye 4 kilometre uzaklıkta olması gerekirken, Kandilli'deki okulun en yakın hastaneye uzaklığının 14 kilometre olması nedeniyle alınan taşınma kararına belde halkı tepki gösterdi. Okulun önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, lisenin beldeden taşınmamasını istedi.

Kandilli Belediye Başkanı AK Partili Nihat Saral, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ve AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ile konuyu görüşmesine rağmen bir sonuç alamadığını söyledi. Hastaneden sonra lisenin de kapatılmasıyla beldenin ekonomik yönden büyük bir yara alacağını ifade eden Başkan Saral, "Okulumuz Kandilli'den giderse, yeni yılda otobüslerle AK Parti Genel Merkezi'ne giderek eylem yapacağız. Kandilli'yi seven herkesi bu eyleme davet ediyorum" dedi.

Başkan Saral'ın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı. Başkan Saral, daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy'u makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi aldı. Abdüsselam Aksoy, lisede eğitim gören 217 öğrenciden 50'sinin Zonguldak, 140'ının Ereğli'den taşıma sistemiyle okula gidip geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Burada okuyan öğrencilerin son sınıfta staj yapması gerekiyor. Kandilli'den Ereğli'ye staja gelmeleri de zor oluyor. Okulun binası ile ilgili sıkıntı da var. Okulun lise için elverişli olmadığını biliyoruz. Ereğli'ye geldiğinde okulun önünün açılacağını düşünüyoruz. Ayrıca, bu kararı biz kendimiz almadık. Bununla ilgili muhakkik görevlendirdik. Muhakkik rapor hazırladı. Valiliğe gönderildi. En son Valilik tarafından alınan kararı uygulamaya çalışıyoruz."

İÇ(EE/SSA)