Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT), 1994 yılında Antalya genelinde 6 lisenin katılımıyla başlattığı ve bugüne kadar aralıksız devam ettirdiği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği’nin 19'uncusu kortej geçişiyle başladı. 3 Mayıs- 9 Haziran tarihleri arasında sürecek tiyatro şenliğine Türkiye genelinden 108 okul başvuru yaptı. ABT sanatçılarının oluşturduğu ön değerlendirme kurulu tarafından yapılan inceleme sonucu 20 okul, şenliğe katılmaya hak kazandı. Antalya dışından İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Ordu, Sakarya, Sivas, Van, Aydın ve Elazığ'dan gelen okul tiyatroları şenlikte yerini aldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyan liseli tiyatrocular daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Kortej geçişine kostümleriyle katılan genç tiyatrocular, 'Sus. Susalım ölünceye dek', 'Tiyatro kalp penceresini açan sanattır', 'Dünya bir sahne, insanlar oyunculardır', 'Tiyatro adamı insan eden sanattır', 'Tiyatrosu olan bir ülkede kötülükler, çirkinlikler, yanlışlıklar sürüp gitmez' yazılı dövizler taşıdı.

Vatandaşlar, şarkı ve türkülerle yürüyen tiyatrocu gençlere ilgi gösterdi. Turistler yürüyüşü ellerindeki kamera ve fotoğraf makineleri ile görüntüleyerek tiyatrocuları izledi.

19'uncu Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği'nin açılış korteji, belediye binası önünde son buldu.