Lisenin Kuaför ile Radyo-Televizyon Bölümü öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Ömerli Köyü'nde 1976'da eğitime açılan 27 öğrencinin öğrenim gördüğü Ömerli Dumanlar İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. 13'ü kuaför, 21'i radyo-televizyon bölümü toplam 44 öğrenci, yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemelerini ilköğretim öğrencilerine hediye etti. Radyo-Televizyon Bölümü öğrencileri, sinevizyonda animasyon gösterisiyle öğrencileri eğlendirdi. Önlüklerini giyip makaslarını ellerine alan Kuaför Bölümü öğrencileri ise bahçede sıra ve sandalyelere oturttukları kız öğrencilerin saç kesim ve bakımlarını yaptı. Küçük öğrenciler, saç bakımlarını yapan ablalarına teşekkür etti.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kuaför Bölümü Öğretmeni Mine Peşkirsoy, sosyal sorumluluk projesi kapsamında böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi. Biyoloji öğretmeni Sibel Orpak da küçük öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

AMAÇ; OKUMAYI TEŞVİK ETMEK

Orpak, "Amacımız en uzak köylere okulumuzu ve alanlarını tanıtmak, bu şekilde kızlarımızı okumaya teşvik etmek. Bölümlerimizde gelecekte meslek sahibi olabilmelerini sağlamak, okullarımızın imkanlarını onlara sunmaktır" dedi.



DS(EE/AK)