Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi 11-B sınıfı öğrencisi Fatma Akduman, bugün saat 07.30 sıralarında okuluna gitmek için Kavaklıdere Beldesi’ndeki evlerinden çıktı. 43 yaşındaki Bayram Şahin’in kullandığı 45 ZE 189 plakalı minibüse binen Fatma Akduman, Kavaklıdere Otogarı’na geldiğinde, minibüsten inmek istedi. Basamakta dengesini kaybeden liseli kız, düşerek başını kaldırıma çarptı. Ağır yaralanan Fatma Akduman, minibüs şoförü Şahin tarafından hastaneye götürülmek üzere yoldan geçen bir araca bindirildi. Şahin, bir yandan da 112 Hızır Acil Servisi arayıp, durumu bildirdi.

Ailesinin 4 çocuğundan biri olan Akduman, Köseali Köyü yakınlarında Salihli’den gelen ambulansa nakledildi. Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kız, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

12 yıl önce babası öldüğü için yetim büyüyen Akduman’ın ölüm haberi, yakınları ve okul arkadaşlarını yasa boğdu. Başarılı bir öğrenci olan Akduman’ın okulunda gözyaşları sel olurken, bugün dersler yapılamadı.

Jandarma, kazanın ardından minibüs şoförü Şahin’i gözaltına aldı. Şahin’in işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.



ND(İÖ/SS)