2010 yılında kademeli olarak kapatılma kararı alınan, 3 yıldır yeni öğrenci kaydı yapılmayan, ancak 2011 yılında Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve bilgisayarlarla donatılan Büyükoturak Lisesi, beldenin gündemine oturdu. Eğitimde tam bir karmaşa örneğinin yaşandığı lisede 4 öğrencinin taşımalı sistemle başka okula gönderilmesine isyan eden belde halkı, okul önünde toplanarak eylem yaptı. Ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve dövizlerle 'Lisemizi isteriz, Okulumuzu kapattırmayız' sloganları atarak yürüyen 300 kişi, "Sesimizi duyurmak istiyoruz, okulumuz kapanmasın" talebinde bulundu.

4 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİMİ DEVAM ETTİREMEYİZ

Uşak Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise, Büyükoturak Beldesi’nde 4 öğrenci ile eğitimin devam ettirilemeyeceğini belirtti. Bulut yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı’nda Büyükoturak Lisesi’nin öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılması kararı gündeme geldi. 2010- 2011 sezonunda 27 öğrencisi bulunan lisenin Bakanlık tarafından kademeli olarak kapatılması kararı üzerine bu yıl okuldaki 4 öğrenci için taşıma sistemi uygulandı. Öğrenciler Banaz Çok Programlı Lisesi’ne taşıyarak okulun kapanma teklifini bakanlığa gönderdik. Ancak aileler öğrencileri göndermiyor. Yönetmeliğe göre lisenin açık kalabilmesi için 80 öğrencisi olması gerekiyor. Belde halkı gelerek bize lisenin meslek lisesine dönüştürülmesini istedi. Biz de 40 öğrenci olması gerektiği belirttik ama belde halkı bu sayıda öğrenci bulamadı. Bu okulumuz zorunluluktan dolayı kapatıldı. Bu yıl okulda kalan 4 öğrenci ile eğitimi sürdürme şansımız ne yazık ki yok."

YK(İÖ/COŞ)