Adana Valiliği önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, geçen hafta öğrenci Tuğba Demir'e ödül verilmesini engellediği öne sürülen İhsan Sabancı Kız Meslek Lisesi Müdürü Ayla Avşar'ı protesto etmek istedi. Bölgede güvenlik önlemi alan polisler, vilayet binasının 100 metre yakınında eylem yapılamayacağını söyleyerek grubun uzaklaşmasını istedi. Bunu üzerinde grup, Mücahitler Bulvarı'nda 100 metre kadar yürüyüp valilikten uzaklaştı. Daha sonra AS Platformu adına Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, basın açıklaması okudu. Mehmet Sezer, törene tüm öğrencilerin serbest kıyafetle katıldıklarını belirterek, "Tören, okul müdürü Ayla Avşar'ın ortaçağ engizisyon mahkemelerinin ruhuna rahmet okutan saldırgan tavırları ve keyfi uygulamaları ile tam bir zulme dönüşmüştür. Törende kılık kıyafet serbest, peki baş örtüsü kılık kıyafet değil mi. Okul müdürü Ayla Avşar'ın tamamen keyfi ve hukuksuz bu uygulamasını kınıyoruz. Artık ülkemizde bu tür uygulamaların son bulmasını istiyoruz. Ayla Avşar ve onun gibi keyfi ve hukuksuz uygulamalar yapan yöneticiler hakkında gereğinin yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

AS Platformu Başkanı Mahmut Eraslan ise kısıtlandıklarını öne sürdü. Mahmut Eraslan, "Birileri bizim basın açıklamamızı yapmamızı istemedi. Bu ülkede eşcinselliğin evliliği noktasında özgürce haklarını kullanan insanların, özgür bir şekilde eşcinsellerin evliliğine müsade edilen bir ortamda bizim burada bu kadar kısıtlanmamızın bir anlamı var mıdır. Eğer birilerine ses verecekseniz, bu ülkede iman eden insanların sapıklık dediği, Allah'ın sapıklık dediği, helak ettiği bir durumu, davranışı ortaya koyanlara hoşgörü gösteriyorsanız, bir miktarda bu hoşgörüden biz nasiplenelim" dedi.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise karne dağıtımı sırasında İhsan Sabancı Teknik Kız Meslek Lisesi öğrencisi Tuğba Demir'e, okul müdürünün mezuniyet töreninde birincilik belgesini başörtülü olduğu için vermeyip kürsüye çıkartmaması hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Coş, soruşturmanın başladığını kaydederek şunları söyledi:

"Sizin de gördüğünüz gibi öğrencilerimiz okula gelmiş ama hepsi farklı kıyafette. Öğrencilerin kimisi şortla gelmiş, kimisi kolsuz gelmiş, kimisi çeşitli dekolte kıyafetle gelmiş. Artık tatil moduna girdik, insanların dilediği şekilde giyinebilmesine karşı toleranslı davranmamız lazım. Bir kıyafete karşı, ön yargılı davranılır, diğer kıyafete karşı müsamahalı davranırsak öğrenciler arasında ayırım yapmış oluruz ister istemez. Böyle bir sonuç oluşmaması lazım. Ben bütün öğretmen ve yöneticilerimizin sağduyulu olmasını, meselelere toleranslı ve hoşgörülü yaklaşmalarını, sorun çıkarmadan yaklaşmalarını temenni ve tavsiye ediyorum. Konu inceleme ve soruşturma sonrasında netleşecektir. Tabiki kamu oyunda bir takım tepkiler var. Hiç kimse merak etmesin Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bir yanlışlık varsa yanlışlığı yapanlar, hak ettikleri şekilde değerlendirirler, cezalandırılırlar. Dolayısıyla kimse bu meseleyi bahane ederek, toplumu germeye, toplumda bir takım husumet duyguları yaratmaya kalkışmasın. Ben münferit bir olay olduğunu değerlendiriyorum. Böyle kalmasını da temenni ediyorum. Soruşturmanın selameti için ihtiyaç duyulan bütün tedbirler alındı, okul müdürüne bu bağlamda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandı."