Mehmet Akif ERDEM/İSTANBUL,   Limter-İş sendikası üyeleri dün 2 işçinin ölümüne 6 işçinin de yaralanmasına neden olan patlamanın meydana geldiği Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki Ada Denizcilik tersanesi önünde basın açıklaması yaptı.  Limter-İş sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı iş cinayetlerinin artarak devam ettiğini belirterek “Sorumlular hesap vermelidir” dedi.

 


İş kazasının meydana geldiği Ada Denizcilik isimli tersanenin önünde saat 12.30’da toplanan Limter-İş sendikası üyeleri “Patronlar öldürüyor, Hükümet seyrediyor Çalışma Bakanı istifa” yazılı bir pankart açtılar.  “Direne direne kazanacağız”, “Çalışma Bakanı istifa”, “Tersane işçisi yalnız değildir”, “Kaza değil cinayet” şeklinde slogan atan işçiler adına basın açıklamasını Limter-İş Genel Başkanı Kamber Saygılı yaptı. Başta hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin ve tüm işçi sınıfının başı sağolsun diyerek konuşmaya başlayan Saygılı “İş cinayetleri artarak devam ediyor. Daha iki gün önce AKP Hükümeti, Türkiye’nin Çin ve Arjantin’den sonra dünyanın 3’ncü büyüyen ekonomisi olduğunu ilan etti. Ancak bunun bedeli işçilerin alın teri, kanı ve canıdır. Dün de tersane işçisi arkadaşımız aramızdan ayrıldı. Dün patlama sonrası Ada Tersanesi önüne geldiğimizde güvenlikçiler ve tersanede resmi olarak çalışmadıkları belirlenen patronun adamları bizlere tehditler savurmuştur. Patronların tehditleri tersane işçilerini ve Limter-İş’i yıldıramaz.”dedi.

AKP iktidarının 3 Nisan’da yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasını meclise getirdiğini ancak bu yasanın  ölümleri durdurmayacağını belirten Kamber Saygılı “Yapılması gereken var olan yasa ve yönetmeliklerin uygulanması ve eksikliklerin giderilmesi iken, Meclis’teki yasa önerisi işçi sağlığını ve güvenliğini piyasaya açmak amacı taşımaktadır. Tuzla tersanelerinde yaşanan ölümlerden işçi sağlığı ve güvenliği    önlemlerini almayan tersane patronları sorumludur” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.


MAE(HE) (FOTOĞRAF)