Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’nın geçen pazartesi günü sabaha karşı meydana gelen olayın ardından başlattığı soruşturma kapsamında Tekirdağ Liman İşletme Müdürü Ali Markal, Liman İşletme Müdür Yardımcısı Rahman Çoban, Yener C. feribotunun ikinci kaptanı Ertuğrul Çakır ve üçüncü kaptanı Rafet Pala gözaltına alındı. Adliyede soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan tarafından 5 saat süreyle sorgulanan şüpheliler daha sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Burada da ifade veren şüpheliler, Tekirdağ Limanı’nda feribottan inerken yeterli ışıklandırma ve uyarı levhası bulunmayan alanda denize uçarak 4 kişinin öldüğü olayda ‘gerekli tedbirleri almadıkları’ gerekçesiyle tutuklandı.

KELEPÇEYE İTİRAZ ETTİLER

Şüphelileri adliyeden elleri önden kelepçeli olarak çıkarmak isteyen polis ekipleri ile tutuklanan şüpheliler arasında kısa süreli tartışma çıktı. Kendilerinin devlet memuru olduğunu ifade eden tutuklular kelepçe takılmamasını istedi. Bunun üzerine polis ekipleri tutuklanan 4 kişiyi kelepçesiz olarak çıkararak Tekirdağ T Tipi Cezaevine götürdü. Polisin adliye çevresinde aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

DÜNERLER HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Evlilik hazırlığı yapan Mustafa Gülhan ve Selvi Eriş’in anne ve babalarının bulunduğu otomobil geçen Pazartesi sabahı feribottan inerken denize uçmuştu. Kazada Mustafa Gülhan ve Selvi Eriş çiftinin baba ve anneleri olan dünürler 51 yaşındaki Ahmet Gülhan, 45 yaşındaki eşi Zeynep Gülhan ile 53 yaşındaki Vecdet Eriş ve 49 yaşındaki eşi Aysel Eriş hayatını kaybetmişti. Eriş ve Gülhan aileleri, damat Piyade Uzman Çavuş Mustafa Gülhan’ın görev yaptığı Kırklareli’ne, 27 Haziran’daki düğün öncesinde hazırladıkları çeyizleri götürüyordu.



RY(LK/AAA)