Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat kaçakçılığı yapıkları ve piyasaya sahte para sürmeye hazırlandıkları iddia edilen çeteye yönelik 3 ay süren çalışma sonucu Gaziantep, İstanbul ve Kilis'te belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Gaziantep'te bir karakolda görevli rütbesi başpolis olan H.K. ile aralarında özel güvenlik görevlisi bir kadın, Suriye uyruklu bir kişi olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ise 8 ruhsatsız tabanca, 3 bin 340 tabanca kurşunu, piyasaya sürülmek üzere hazırlanan sahte 1000'lik 5 bin 765 Suriye lirası, 100 liralık 6 adet banknot, 205 kilogram kaçak çay ve sahte para basımında kullanılan kağıt ele geçirildi.

İstanbul'daki iki matbaada basıldığı saptanan sahte paraların Suriyeli sığınmacıların barındığı kamplarda piyasaya sürülmesinin planlandığı öğrenildi. Şüpheliler, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.