İşçiler firmanın Libya’da meydana gelen olayları bahane ederek 2010 yılından bu yana kesinleşmiş olan ücretlerinin kendilerine ödemediğini belirterek bu ücretlerin bir an önce ödenmesini istediler.

Merkezi Beykoz Göksuevleri’nde olan Çukurova İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yakınında saat 11.00’de toplanan işçiler “Libya Mağdurları” yazılı bir pankart açtılar. Daha sonra işçiler adına basın açıklamasını mağdur olan işçilerden İsfendiyar Yıldız okudu. Çalıştıkları firmanın Libya’da meydana gelen olayları bahane göstererek 2010 yılından beri kesinleşmiş olan ücretlerinin ödenmedğini belirten Yıldız “Bu nedenle her birimiz mağdur ve muhtaç duruma düştük. Bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz perişan durumdalar. Kimimizin ailesi dağıldı, kimimizin çocukları okulu bıraktılar. Acil durumlar nedeniyle aile ocağını kapatan insanlar var. Bu olayları şirket yetkililerine iletmemize rağmen 2 yıldan bu yana çözüm için gelişme olmadığı gibi şirket yetkilileri merkezlerini birkaç kez değiştirmişler ve şirketin içini boşaltarak  bizlerin alacaklarını ödememek için her yolu denemişlerdir. Alacaklarımızın ödenmesi için aramızdan bir gurup temsilci seçip topladığımız imzaları Başbakanlığa teslim edeceğiz.  Paralarımızın ödenmesi için yetkililerden gereğini yapmalarını istiyoruz” dedi.

İsfendiyar Yıldız ayrıca 750 mağdur bulunduğunu ve kişi başına alacak miktarının 4 ila 5 bin dolardan başladığını söyledi.

Mağdur işçilerden Oğuz Özer 4 bin dolar alacağı olduğunu belirterek “Her gün şirkete gidip geliyorum. Şu anda çalışmıyorum paramı alamadım, 2 çocuğum var, icralık oldum. Bizi mağdur ettiler” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından gurup dağıldı

MAE(HE) (FOTOĞRAF)