Aydem A.Ş, enerji nakil hatlarındaki direklere yuva yapan leyleklerin daha iyi koşullarda yaşaması ve elektrik çarpması gibi kazalara uğramaması için 2009 yılında 'Leylekler ölmesin' adıyla proje geliştirdi. Denizli, Aydın ve Muğla'da leyleklerin geldiği bölgelere bin 200 yuva yapıldı. Yuvalar enerji nakil hattının 2.5 metre yukarısına yapılarak, leylekler tehlikeden korundu. Halen devam eden proje kapsamında yüzlerce leylek için de göç öncesi yeni platformlar hazırlanarak yuva yapılacağı bildirildi.

Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (Corporate Responsibility Europe-CRE), 2012'nin en başarılı Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projelerini belirledi. Aydem, 'Leylekler Ölmesin' projesiyle 'Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Üçüncülük' ve 'Örnek Çevre Stratejisi Ödülleri'ne layık görüldü.

Aydem'in ödülleri Kadir Has Üniversitesi'nde düzenlenen törenle Aydem Kurumsal İletişim Müdürü Elvan Yazıcı'ya verildi. Aydem'in doğal hayatı koruyan, farklı çevre projesiyle bölgesinde çok önemli bir KSS örneği oluşturduğunu belirten Yazıcı, "Aydem çok değerli projesiyle sadece leyleklerin hayatına dokunmadı. Aynı zamanda çok geniş bir paydaş ağını harekete geçirdi ve jüriyi çok etkiledi" dedi.



FI(AÖ/COŞ)