Arifiye Mahallesi'ndeki Kuyumcular Çarşısı'nda gece meydana gelen olayda, kimliği belirsiz bir kişi Uğur Kuyumculuk adlı tek katlı dükkanın önce kepenk kilidini levye ile kırdı. Daha sonra kapı kilidini de levye ile açan şüpheli tezgah üzerinde duran ve çekmecelerde bulunan altınları aldı. Kuyumcu dükkanındaki ana kasayı açmak için girişimde bulunmadığı belirtilen şüpheli aldığı yaklaşık 80 bin lira değerindeki altınlarla kayıplara karıştı.

Sabah geldiklerinde işyerlerinin kapısının açık ve içeriden altınların çalınmış olduğunu gören kuyumcu dükkanı sahipleri durumu polise bildirdi.

ALARM ÇALMADI

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri sokakta ve işyeri içindeki güvenlik kameralarının görüntülerinin kaydettiği şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Bir yetkili, kuyumcu dükkanında bulunan alarmın olay anında, daha önceki arızasından dolayı çalmadığını, ayrıca çalınan düşük ayardaki altınların tezgah üzerinde unutulmuş olduğunu, içeriye giren hırsızın da bunları ve çekmecedeki altınları alıp kaçtığını söyledi.