İzmir’in Narlıdere İlçesi’nde memur anne- babanın en büyük çocuğu olan Gizem Erkekoğlu’nun lenfoma ile mücadelesinde yeni bir aşamaya gelindi. Hastalığıyla dalga geçebilecek kadar kendisiyle barışık olan ve "Bu hastalığı bir değil beş kere olsa da yeneceğim" diyerek diğer hastalara da moral kaynağı olan Gizem’in yaz başında başlayan kemoterapi tedavilerinde son aşamaya gelindi. Bu sırada dokusuna uygun ilik taramaları başlayan Gizem’in ailesinde uygun donör bulunamazken, Türkiye’de sayısı sadece iki olan ilik bankalarındaki 40 bin civarındaki sınırlı sayıda donörden de müjde verilemedi.

Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi ve İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaların sonuçsuz kalmasının ardından gözler yurtdışına çevrildi. İbn-i Sina Hastanesi bünyesindeki ilik bankası yurtdışında donör arayışlarına başladı. Gizem’in ailesi kendisine verilen hesap numarasına gerekli parayı yatırdı ve arayış Almanya, Hollanda ve ABD’de başladı.

'HASTALIĞI MUTLAKA YENECEĞİM'

Hastalığı mutlaka yeneceğine inandığını ancak gittikçe yaygınlaşan bu tür hastalıklara karşı Türkiye içinde mutlaka önlem alınması gerektiğini söyleyen Gizem Erkekoğlu, "Bunun için sadece belirli merkezlere giderek ilik bağışı yapmak yeterli olacaktır. Duyarlı insanlardan tek isteğim hem benim, hem de kan hastalıklarıyla savaşan diğer insanlar için bir tüp kan vererek ilik bağışı gönüllüsü olmaları. Bunun için yeterli altyapının sağlanacağına da inanıyorum" dedi.

BABA: UMUTLA BEKLİYORUZ

Umutla beklediklerini dile getiren Gizem’in babası Ertunç Erkekoğlu, aile olarak sonucun olumlu olacağına inandıklarını vurguladı. Gizem’in geçen ay kemoterapi aldığını ve taburcu olduğunu, 16 Ağustos 2012’de de tekrar kemoterapi tedavisi göreceğini aktaran Ertunç Erkekoğlu, "Akrabalarımızdan ilik tutmadı. Türkiye’de de bulunamadı. Bize hesap numarası verdiler. Şu anda Almanya, Hollanda ve ABD’de donör taraması başladı" bilgisini verdi.



BT(AÖ/COŞ)