Dünyada 1 milyona yakın kişinin mücadele ettiği lenfoma hastalığına dikkati çekmek amacıyla Lenfoma Platformu tarafından 'Lenfomaraton' düzenlendi. Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenen Lenfomaraton'a lise ve üniversite öğrencisi yaklaşık 150 sporcu ve çok sayıda bisikletli katıldı. Cumhuriyet Meydanı- Birinci Kordon- Alsancak Limanı-Cumhuriyet Meydanı güzergahında düzenlenen 3 bin 500 metrelik maratonda, lise ve dengi okullar genç bayanlarda Yağmur Aydoğan birinci, İpek Öztosun ikinci, Damla Gündüz üçüncü, üniversite ve akademik okullar bayanlarda Senem Çağlan birinci, Ece Bakıcı ikinci Füsun Deveci üçüncü oldu. Lise ve dengi okullar genç erkeklerde Ersin Tekal birinci, Yağmur Çelik ikinci, Taner Kırış üçüncü, üniversite ve akademik okullar erkeklerde ise Ramazan Ismer birinci, Mustafa Arslan ikinci, Levent Ateş üçüncülüğü kazandı.

Dünyada yaklaşık 1 milyon lenfoma hastası bulunduğunu ve her yıl bu sayıya 360 bin yeni hastanın eklendiğini söyleyen Lenfoma Platformu Yönetim Kurulu üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İnci Alacacıoğlu, "Dünyada her gün bin kişiye lenfoma teşhisi konuluyor. Böylesine yaygın, tedavi başarısı yüksek olan hastalıkla mücadelede, toplumsal farkındalık ve erken teşhis ise hayati önem taşıyor. Lenfoma, onkolojik hastalıklar içinde doğru tanı ve güncel tedavi uygulamaları ile uzun süreli yaşam açısından son derece başarılı sonuçlar elde edilmiş bir hastalıktır. Toplumun lenfoma konusunda bilgilenmesi ve hastaların yaşam kalitesinin yükselmesi için çalışıyoruz" dedi.

Lenfoma Platformu'nun geçen yıl İzmir'de kurulduğunu belirten Doç. Dr. Alacacıoğlu, "Risk altındaki kişileri, hastaları ve gönüllüleri bir araya getirmek, bu kişiler arasında iletişimi, dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan platform ilk etkinliğini de İzmir'de yapmaya karar verdi" diye konuştu.



TG(AÖ/SS)