Kaza , Orhangazi-İznik Karayolu Yeniköy yol kavşağı yakınlarında meydana geldi. İznik yönünden Orhangazi’ye gelmekte olan Musa Bayram (32) yönetimindeki 16 DU 748 plakalı otomobil, önünde seyreden Ahmet Tokbaç'ın (57) kullandığı 16 DV 193 plakalı kamyoneti sollamak isterken otomobilin lastiği patladı. Kontrolden çıkan otomobil kamyonete çarptı.

Her iki araç da kontrolden çıkarak yol kenarındaki bir işyerinin bahçe duvarına çarptı. Hurdaya dönen kamyonette bulunan Erman Arar (24) araçtan fırladı. Yaklaşık 10 metre ileri savrulan Erman Arar başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, kamyonet sürücüsü Ahmet Tokbaç ise araç içinde sıkıştı. Kazaya neden olan otomobil ise kamyonetin yakınlarında takla atarak ters döndü. Otomobilde bulunan sürücü Musa Bayram ile birlikte yanında yolcu olarak bulunan Ramis Altınsoy’da (48) yaralandı.

Kamyonet içinde sıkışan Ahmet Tokbaç ekiplerin kısa süreli çalışması sonrasında çıkarılarak sedye ile ambulansa taşındı. Diğer yaralılardan durumu ağır olan Ramis Altınsoy için ise Gemlik’te ikinci ambulans beklendi. Bu sırada ilk gelen ambulansın sedyesi ile yerde bekletilen yaralının serumunu ise ambulansın doktoru tuttu. Olay yerine gelen diğer ambulansa konan yaralılardan 3’ü Orhangazi Devlet Hastanesi’ne, ağır olan Ahmet Tokbaç ise Gemlik Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak burada tedavi altına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.



HB(FK/AAA)