Geçen salı akşamı etkili olan sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu 11 kişinin öldüğü Samsun'da vatandaşlar, normal yaşamlarına dönmek için çabalıyor. Suların evlerden boşaltılmasıyla birlikte adeta çamur deryasına dönen Kuzey Yıldızı TOKİ konutlarında vatandaşlar çamurla kaplı evlerini temizlerken, kullanılamayacak hale gelen eşyalarını da kapının önüne koyuyorlar. Birçok ev sahibi evlerini emlakçılara vererek satışa çıkarırken, emlakçılar konutlara satılık tabelaları koydu. 

"EVİMİZİN DEĞERİ DÜŞTÜ"

Birinci kattaki evi suyla dolan ve tüm eşyası kullanılmayacak hale gelen Zeynep Kurt, "Gece yağmurun yağmaya başlaması ile birlikte büyük bir su kütlesi balkonumuza geldi. Balkonun kapısını kapatamadık. Tüm yağmur suyu evin içine girdi. Eşyalarımız sel sularına kapıldı. Kendimizi evden güçlükle dışarı atıp üst kattalara çıktık. Dışarı çıkmaya cesaret edemedik. Çünkü her yer suyla doluydu" dedi.

Evlerini satışa çıkardıklarını da belirten Kurt, "Ancak alan çıkar mı bilemiyorum. Zaten evimizin değeri de düştü" diye konuştu.

"TOKİ OLMASAYDI KİMSE SAĞ ÇIKAMAZDI"

Daha önce gecekondu bölgesinde oturduğunu ve evine karşılık TOKİ'den daire aldığını kaydeden Ahmet Kaya ise, "30 bin lira civarında TOKİ'ye borcum vardı. Onu da ödüyordum. Ancak şimdi evimi satmak istiyorum. Kimse almaz. Çünkü burada artık kimse oturmak istemez. Eğer TOKİ olmasaydı ve biz gecekondularda otursaydık o evlerden sağ çıkamazdık. Can kaybı daha fazla olurdu. Bu gerçeği de görmemiz gerekiyor" dedi.

"SATMAK İSTİYORUZ"

78 yaşındaki Sakine Fidan ise, çok korktuğunu anlatarak, "6'ncı katta oturuyorum ama olay akşamı çok korktum. Evimiz yıkılacak sandım. Satmak istiyoruz ancak buraya kimse gelip bizden ev almaz" diye konuştu.

TOKİ konutlarına hala elektrik ve doğalgaz verilmezken, su verilmeye başlandı. Dairelerin bir çoğunun boş olduğu konutlarda, çok sayıda site sakini kapılarını kilitleyerek yakınlarının yanlarına yerleşti. Evlerinin temizliğini yapanlar ise yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istedi.



MS,HÇ(İS/AK)