Canik İlçesi'ne bağlı Hacınabi Köyü'nde 2008 yılı Mayıs ayında, tarlada çalışan Sertan T., tuvalet ihtiyacını gidermek için amcasının evine gitti. Tuvaletten çıktıktan sonra iddiaya göre evde yalnız olan kuzeni S.T.'yi öldürmekle tehdit ederek banyoya sürekledi. Burada kızın elbiselerini çıkararak tecavüz etti.

Zaman zaman tehditle tacuzlerini sürdüren Sertan T. 2009 yılında askere gidince, genç kız başına gelenleri ailesine anlatıp şikayetçi oldu. Askerliğini yaptığı yerde gözaltına alınan Sertan T., ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tecavüz suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Sertan T., bugün son kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen sanık Sertan T., "Benim hakkımda sürekli farklı şeyler söyleyip duruyor. Kendisine elimi bile sürmedim. İftira atıyor" dedi.

Duruşmaya katılan S.T. ise "Sanık ile ağabeyim bize ait tarlada çalışırken, Sertan T. eve geldi. Lavobaya girdi. Çıkınca yanıma geldi. Soyunmamı istedi. Kabul etmedim. Beni kolumdan sürükleyerek banyoya götürdü. Elbiselerimi çıkardı. Karşı koymaya çalıştım ama bana tecavüz etti. Sonra da bir şey olmamış gibi tekrar tarlaya gitti. Daha sonra tehditlerini ve tacizlerini sürdürmeye devam etti. Dayanacak gücüm kalmayınca olayı aileme anlattım" diye konuştu.

Diğer taraftan olayın ortaya çıkmasının ardından S.T.'nin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden alınan raporunda, hafif derece zeka bozukluğu olduğu, uğradığı tecavüz nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, her ne kadar genç kızın tecavüze uğradığını beyan etmesine rağmen tecavüze uğradığına dair delil bulunmadığını ve olayın teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek Serhat T.'ye 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.



İA(MS/SS)