Soygun, geçen Cuma günü Doğubayazıt Dr. İsmail Beşikçi Caddesi'ndeki Aykol Kuyumculuk'ta meydana geldi. Gözlerine kestirdikleri kuyumcu dükkanını iddiaya göre günlerce gözetleyen hırsızlar, dükkan 75 yaşındaki Nihat Aykol’un iki oğlunun işyerine gelmediği Cuma günü soygunu gerçekeştirdi. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan soygunda, iki hırsızdan biri kuyumcuya gelerek işyeri sahibi Nihat Aykol’u dışarı çıkarmak için dükkandaki temizlik fırçasını alıp, kapının önüne bırakıyor. Aykol’un dışarıya çıkmasını sağlayan hırsız, 'buraya yağ dökülmüş temizliyelim' diyerek Aykol’u oyalamaya çalışıyor. Hırsız daha sonra cebinden bozuk paraları çıkararak bütünlemesi Aykol’a uzatıyor.Bu sırada Aykol’un arkasının dönük olmasını fırsat bilen diğer hırsız ise elindeki siyah poşetle içeri girip, çelik kasadaki altınları poşete doldurup olay yerinden koşarak uzaklaşıyor. Dakikalar sonra altınların çalındığı fark eden Aykol, çevreyi kontrol ettikten sonra hemen durumu polise bildirdi.

KARŞILAŞTIĞI HIRSIZ 'SESLENDİM YOKTUN' DEMİŞ

Hırsızların yakalanması için çalışma başlatılırken, kuyumcu Nihat Aykol yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Biri beni dışarı çıkarıp oyalamaya başladı. Bana bozuk para uzatıp kağıt para istedi. Diğer arkadaşı da içeri girip altınları almış. Ben içeri girdim karşılaştık, bana 'seslendim yoktun' dedi. Sonra çekti gitti. Ben kasaya baktığımda kasa boştu. Hemen koştum 'hırsız var, yardım edin' dedim kimse yardım etmedi. Kaçıp gittiler" dedi.

Sabah erken saatlerde babasının dükkanı açtığını belirten Mete Aykol (34) da, "Hırsızlar birkaç gün takip ettikten sonra babamın yaşlılığından faydalanarak Cuma günü saat 07.30 ile 08.00 civarlarında soygunu gerçekleştiriyor. Babamı konuşturup oyalayarak altınları alıp kaçmışlar" diye konuştu.



SB(KS/COŞ)