Beyşehir'de 10 yıldan bu yana kuyumculuk yapan Yusuf A., çarşı merkezindeki işyerinde geçen hafta tadilata başladı. Tadilat nedeniyle altın ve paraları işyerinin hemen karşısında yer alan ve babası Cengiz A.'nın ortağı 52 yaşındaki Mehmet Kalaycı'nın işyerine taşıdı. İki gün boyunca müşterilerini bu işyerinde karşılayan Yusuf A., geçen cuma günü gece yarısı ortağı oldukları kuyumcudaki yaklaşık 1.6 milyon TL değerinde altın ve mücevherleri alarak kayıplara karıştı. Ortağı Mehmet Kalaycı sabah işyerini açmaya geldiğinde altınların yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine Yusuf A. ve babası Cengiz A.'yı telefonla arayan Kalaycı, ortağının telefonuna ulaşamayınca altın ve paralarla kaçtığını anlayıp polise bildirdi. Yusuf A.'nın eşi, çocuğu, annesi, babası ve kardeşini de yanına alarak kaçtığı iddia edildi.   

Yusuf A.'nın ortağının yanı sıra para karşılığında gram altın satın alıp, kar payı karşılığında emanet etmesi için bırakan müşterelerilerinin de altın ve paralarını da aldığı öne sürüldü. Yaklaşık 100 milyon liralık altın ve parayla kayıplara karıştığı öne sürülen  Yusuf A. hakkında şu ana kadar 20 kişinin Cumhuriyet Savclığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Kendisine para ve altın emanet eden yurtdışında çalışan Türk işçilerin de gelmesiyle bu rakamın artacağı ileri sürüldü.

Yusuf A.'nın sahibi olduğu kuyumcunun ise dükkan sahibi M.İ. ile tandığı H.C.'nin üzerine kayıtlı olduğu kaydedildi. Yusuf A., babası Cengiz A. ile kardeşi Mehmet A. hakkında Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılırken, kayıp kuyumcu ve ailesi ile ilgili olarakta yurt dışına çıkış yasağı konuldu.



HU(İA/İD)