Merkez Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde girdikleri iki kuyumcudan, evlilik hazırlığı yaptıklarını söyleyen biri kadın iki kişinin takı bakarken el çabukluğuyla 13 bin lira değerinde 5 bilezik çalmasının ardından Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Ekipler, işyerlerinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyip şüphelilerin eşkallerini belirledi.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timi polisleri, kestane satıcısı, pamuk şekerci, dilenci ve ayakkabı boyacısı gibi kılığında Osmangazi'deki Kuyumcular Çarşısı'nda önlem aldı. Şüpheliler, 4 çocuk annesi Zümbül Kanık ve Emre Kuşan, siyah gözlük takıp elinde beyaz baston bulunan kendisine görme engelli görüntüsü veren polis tarafından tanınıp, girdikleri bir kuyumcudan hırsızlık yapmadan çıkarken yakalandı.

Gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler, suçlamaları kabul etmediler. Girdikleri kuyumcularda el çabukluğu bilezikleri çaldıkları görüntülerin kayıtları izlettirilen Zümbül Kanık ve Emre Kuşan, susma haklarını kullandı. Şüphelilerin İzmir, Eskişehir, Balıkesir ve Bursa’da gittikleri kuyumculara evlilik hazırlığı yapacaklarını söyledikleri, beğendikleri bir takıyı para karşılığı aldıkları daha sonra kuyumcunun dalgınlığından faydalanıp el çabukluğuyla da altın bilezik çaldıkları tespit edildi.

Şüpheliler sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Hırsızlık olayına karışan ve güvenlik kameralarında da yer alan bir kadın şüpheli ise aranıyor.



HT(FK/SS)