Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Antalya'da replika otomobil üreten ve ortaklığını yaptığı Retro Works adlı firma tarafından yapılan elektrikli otomobilin tanıtımını yaptı. Metin Kasapoğlu Caddesi'ndeki 1e1 Alışveriş Merkezi önünde yapılan tanıtım toplantısına Türk sinemasının önemli oyuncularından Tarık Tarcan ile 'Tecavüzcü Coşkun' olarak tanınan Coşkun Göğen da katıldı. Toplantının yapıldığı alana elektrikle çalışan 1956 model Porsche Speedster marka replika otomobille gelen Tüzmen, kullandığı aracın özelliklerini ortağı Kıvanç Kaya ile birlikte gazetecilere anlattı.

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobilini Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'ndeki Retro Works isimli firmaya ait atölyede ürettiklerini vurgulayan Tüzmen, otomobilin 3,5 saniyede 100 kilometre hıza ulaştığını söyledi. Elektrikli otomobilin sessiz çalıştığını ve çevreyi koruma özelliğiyle ön plana çıktığını dile getiren Tüzmen, aracın aylık yakıt masrafının da 10 lira olduğunu kaydetti. Tüzmen, elektrikle çalışan spor replika otomobil satın almak isteyen kişilerden yoğun talep gördüklerini ancak ayda en fazla 4 araç üretebildiklerini dile getirdi. Tüzmen, şunları söyledi:

"Çok hızlı bir araba. Normal şartlarda 300 kilometre hızı bulabilecek bir araba. Biz şimdilik yaklaşık 150 kilometre sürat ve günlük 200 kilometrelik mesafeyi kat ettikten sonra aylık 10 lira elektrik gideriyle şahane bir araba kullanma fırsatını veriyoruz."

Otomobilleri üreten Kıvanç Kaya ise atölyedeki ekibiyle 3 aylık çalışmanın ardından elektrikle çalışan replika otomobili yaptıklarını belirtti. Otomobilin 6 saatlik şarjla 250 kilometre yol kat ettiğini ve 100 kilometrede 2 lira yakıt masrafı olduğunu ifade eden Kaya, isteğe göre yapılan düzenlemelerle aracın hızının saatte 300 kilometreye de yükseltilebileceğini dile getirdi. Kaya, elektrikle çalışan replika otomobillerin 45 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satıldığını kaydetti.

Kaya, şöyle konuştu:

"4 senedir benzinle çalışan replika otomobiller üzerinde çalışıyoruz. Elektrikle çalışan otomobillerin marka model seçiminin yanı sıra koltuk deseni, aksesuar, aracın hızı ve yakıt tüketimini müşterilerimiz isteğine göre yapıyoruz. İsteğe göre gündelik ya da yarış otomobili amaçlı kullanılabiliyor. Aracın motoru Almanya'dan pillerle ilgili aksanı da ABD'den getirtiyoruz. Onun dışında tüm malzemeler yerli."

Daha sonra Tüzmen ve Kaya elektrikle çalışan otomobille şehir turu attı. Sinema sanatçıları Tarık Tarcan ve Coşkun Göğen de korteje benzinle çalışan replika otomobille katıldı.