İl Özel İdaresi'nin Zonguldak Merkez ile Ereğli, Çaycuma, Devrek, Alaplı ve Gökçebey ilçelerindeki şantiyelerinde işe alınacak 50 kişi için bin 795, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne alınacak 20 kişi için ise 532 kişi Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. İl Özel İdaresi'nde 8 ay çalışacak 50 kişi için, dün İl Özel İdaresi Yemekhane Salonu'nda kura çekilişi yapıldı. İşçi adaylarının büyük bölümünün kura çekilişine katılmaması dikkat çekti. 

ÇOCUKLARI İLE BAŞKASINA ŞANS OLDU

Şans oyunlarında kullanılan toplarla noter huzurunda yapılan kura çekilişinde adı çıkanlar büyük sevinç yaşadı. İş başvurusunda bulunan Elif Budak da, 2 çocuğuyla geldiği salonda çekilişi heyecan içinde takip etti. Görevliler, Elif Budak ile çocukları 11 yaşındaki Emir Berk ve 8 yaşındaki Sena Asu'ya da bir numara çektirdi. Çektikleri 394 numaralı talihlinin işe girmesini sağlayan Elif Budak, kendisi ise adı okunmayanlar arasında yer aldı. Eşinin bir mobilya atölyesinde asgari ücretle çalıştığını söyleyen Alif Budak, şöyle dedi:

"Çocuklarımla çektiğimiz numara ile başka birisinin işe girmesine vesile olduk. Ama bana nasip olmadı. Kirada oturuyoruz. Eşime destek olmak için çalışmak istemiştim. Ama olmadı. İnşallah böyle başka bir fırsat olursa yine denerim."

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne alınacak 20 kişi için kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek. 



DS(EE/AK)