Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ve bu yılki teması 'Hollywood 2' olarak belirlenen festivalde, 12 ülkeden 25 heykeltıraş, aralarında Godfather, Forrest Gump, Gladyator, Fifth Element, Apocalypto, Indiana Jones, Predator, Yüzüklerin Efendisi, Wall-e, Mask, Conan, Shrek, Ninja Kaplumbağalar gibi filmlerin de yer aldığı 100'den fazla esere hayat verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlik uluslararası medya kuruluşları tarafından yakından takip ediliyor. Festival Direktörü Cem Karaca, Batı medyasının yanı sıra, Çin, Japonya, Güney Kore, Avustralya gibi ülkelerden Antalya'ya gelen medya temsilcilerinin ilgisinin kendilerini hem şaşırttığını hem de memnun ettiğini söyledi.

Cem Karaca, "Artık adı Antalya ile bütünleşen ve katılan sanatçı sayısı, alan genişliği, kullanılan kum miktarı gibi özellikleriyle dünyanın en büyük kum heykel organizasyonları arasına yer alan etkinlik, Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlıyor" dedi. Festivale Alman ve Rus ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizen Cem Karaca, son yıllarda Türk ziyaretçi sayısında da önemli artış yaşandığını söyledi.

Geceleri, led aydınlatma sistemiyle ışıklandırılan sergide ziyaretçilere projeksiyon gösterisiyle heykellerin yapım aşamalarını izleme fırsatı sunulduğuna değinen Karaca, Lara Beach Park’ta düzenlenen 6'ıncı Kum Heykel Sergisi'nin 29 Ekim'e kadar her gün 10.00- 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi.