Olay, dün saat 20.00 sıralarında Doğubayazıt'ta Telçeker mevkiinde meydana geldi. İstanbul'dan yüklediği kumaşları Doğubayazıt'taki Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden Türkmenistan'a götürmek üzere yola çıkan Sezai Yeşil yönetimindeki 34 YL 5449 plakalı TIR'ın dorsesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yeşil'in cep telefonu ile haber vermesi üzerine olay yerine gelen Doğubayazıt Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, alevlere müdahale etti. 3 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın saat 21.30 sıralarında söndürüldü. Yaklaşık 1.5 saat tek şeritten sağlanan ulaşım, alevlerin söndürülmesiyle normale döndü.

SÜRÜCÜ YARALANDI

Yangının TIR'a sıçramaması için dorseyi ayıran sürücü Sezai Yeşil'in kollarında ve yüzünde yanıklar oluştu. Yeşil'e ilk müdahaleyi olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri ambulansta yaptı. Daha sonra Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürülen Yeşil'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BÜYÜK ZARAR MEYDANA GELDİ

Merkezi İstanbul'da olan bir taşımacılık firmasına ait TIR ve içindeki malzemeler yangında kullanılamaz hale geldi. TIR sürücüsü Yeşil, zararın 80 bin dolar olduğunu söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



SB(KS/CK)