Enez’deki bir inşaat firmasında kamyon şoförü olarak çalışan Cumhur Akkuş ile Hisarlı Köyü’nde hayvancılık yapan arkadaşı Enver Aydoğdu, topladıkları yaklaşık ton midyeyi kendilerine ait küçük balıkçı teknesiyle kaçak olarak Yunanistan’a götürüp bağlantı kurdukları kişilere satmak istedi. Akkuş ve Aydoğdu, geçen cumartesi akşamı hava karardıktan sonra Meriç Nehri’nden ilerleyip Ege Denizi'ne doğru açıldı. Tekne, nehrin Ege Denizi’ne döküldüğü bölgede açığa doğru yol alırken, hem hava şartlarının olumsuz olması hem de aşırı yük nedeniyle su almaya başladı. Batacaklarını anlayıp paniğe kapılan Cumhur Akkuş ve Enver Aydoğdu, cep telefonlarıyla yakınlarını arayarak teknenin su aldığını ve batacaklarını söyledi. Yakınları, bir daha Akkuş ve Ağdoğdu'ya ulaşamadı.

Yakınlarını aradıktan sonra küçük teknenin alabora olduğu sanılırken, Akkuş ve Aydoğdu’nun yakınları jandarma ekiplerine haber verdi. Enez Sahil Güvenlik ekipleri dün sabahtan itibaren balıkçıların kaybolduğu tahmin edilen bölgelerde arama çalışmalarına başladı.

KAYMAKAM BAYSAL: ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, dün ve bugün yapılan aramalarda tekne ve balıkçılara henüz ulaşılamadığını ifade ederek, "Balıkçıların kaybolduğu tahmin edilen yerlerde Sahil Güvenlik ekipleri arama yapıyor. Çanakkale’den gelen deniz polisi de dalgıçlarla arama çalışmalarına katıldı. Bir helikopter de sabah saatlerinde bölgeyi havadan taradı. Henüz tekne ve balıkçılara ulaşılamadı" diye konuştu. Bölgede arama çalışmaları, olumsuz hava şartlarına karşın sürdürülüyor.



EÖ(LK/SS)