Küçük yaşlarda babası Mehmet Atlaş’ın atölyesine giden, 1991 yılında Muğla Küçük Sanayi Sitesi’nde sac kesim kıvrım ve kaynak işleri yapmak için 200 metrekarelik küçük bir imalathaneyle yola çıkan Safa Altaş, Ekip Araç Üstü Ekipman Sanayi’yi kurdu. Araç üstü ekipman sektörüne römork imalatıyla başlayan Altaş, sektörde çok iyi bir satış ivmesi yakalayarak 2002 yılında Muğla- Bayır Sanayi Sitesi’nde kurduğu yeni fabrika ile Ege ve Akdeniz bölgelerinde lider şirket olarak yerini aldı. Ekip Araç Üstü Ekipman Sanayi Genel Müdürü Safa Altaş, 23 bin metrekarelik dev tesisin yıllık 5 bin ton sac işleme kapasitesine sahip olduğunu belirterek, 40 değişik tür araç üstü ekipman ürettiklerini ve 20 ülkeye ihracat yapar hale geldiklerini söyledi.

OĞLUNU VE KIZINI YANINA ALDI

Safa Altaş, Ekip Limited’i kurduğunda işleri tek başına götürmeye çalıştığını, daha sonra oğlu ve kızını yanına aldığını belirtti. Safa Altaş, "İletişim Fakültesi mezunu kızım İlknur Altaş’ı ihracat ve idari finans koordinatörü, ABD’de uçak-makine mühendisliği alanında eğitimini tamamlayan oğlum Mehmet Altaş’ı da fabrikanın tüm proje yönetimi, çizim ve üretim koordinesini sağlamak üzere görevlendirdim. Ekip’in daha önce tek fil olan logosunu da aile fertlerini temsil edecek şekilde üç fil olarak revize ettim" dedi.

NELER YOK Kİ

Genel Müdür Safa Altaş, ürün yelpazesinde, damper, itfaiye, vidanjör, tanker, hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, atık dökme damperi, cenaze taşıma ve yıkama ekipmanı, teleskopik bomlu platform, vinç, araç taşıma ve kurtarma, açık kapalı kamyon kasası, yol süpürme ekipmanları, çöp konteyneri, turizm gezi trenleri, anfibi travel lift, paket arıtma kazanları, dorse, bayrak ve reklam direkleri, billboard, lowbet, çelik konstrüksiyon, ponton, yat salma ve direkleri, galvenizli yol aydınlatma direkleri, başüstü levha, prefabrik konutlar, asfalt plenti bulunduğunu belirterek, aldıkları kalite sertifikaları ile ürünlerini güvenle satışa sunduklarını söyledi.

ANA SINIFI

Altaş, iş hayatına atıldığı Muğla Küçük Sanayi Sitesi’ndeki atölyeyi 'sanayinin ana sınıfı' olarak nitelendirdi. Safa Altaş, "Firmamızın hedefi özel tasarım ve planları hayata geçiren Arge ve teknik detay ekibinde yer alan deneyimli çalışanlarımızla müşterilerimize en uygun ve alternatif çözümleri en kısa süreçte sunmak. Bunu yaparken ekibi oluşturan başta kızım ve oğlum olmak üzere fabrikamızın ustasından, çırağına tüm çalışanlarımla gerçek bir ekip ruhu içerisinde olduğumuzu da belirtmek isterim" diye konuştu.