Dalaman İlçesi’ne bağlı Şerefler Köyü sınırları içinde bir çimento firması tarafından kurulmak istenen taş ocağına karşı, köylüler dün saat 14.00’te eylem düzenledi. Köylülerin eylemine, CHP’nin eski Muğla Milletvekili Ali Arslan, Dalaman CHP İl Genel Meclis Üyesi Muhammet Şaşmaz, Ortaca ve Dalaman’da yaşayan CHP’liler de destek verdi. Jandarma ve polis ekipleri bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Eski Muğla-Fethiye karayolunu bir süre trafiğe kapatan eylemciler, köylerinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı kaynağın yakınına taş ocağı kurulmasını istemediklerini belirtti.

Grup adına Konuşan CHP’li Şaşmaz, "Şerefler Köyü’nün yüzde 80 oranında içme suyunun karşılandığı kaynağın da içinde bulunduğu taş ocağının yeri uygun değil. Ayrıca, bu ocak, Dalaman Havalimanı’na giden yolu 2.5 kilometre kısaltan turizm yolu üzerinde. Taş ocağı, hem doğal yapıya hem de doğal güzelliğe zarar verecek. Bu güzelliklerin bozulacağını düşündüğümüz için de köyümüzün sınırları içinde, taş, kum ve çakıl ocağı istemiyoruz. Yasal yollardan da bu duruma karşı mücadele başlatacağız. Eğer taş ocağının kurulmasında ısrar ederlerse de daha farklı eylemlerimiz olacak. Koylarımızı aldınız, köylerimizi aldınız. Hadi diyelim ki suyumuzu da alacaksanız, bizi nereye göndereceksiniz?" diye konuştu.

Emekli öğretmen Mustafa Şaşmaz, "Biz bu suyu köyümüze 1957 yılında, kazma küreklerle 1800 metre boru döşeyerek kendi imkanlarımızla getirdik. Köyümüzdeki 1500 kişi bu suyu kullanıyor. Taş ocağının yapılması durumunda bu kaynağımız yok olacak. Su olmayan yerde yaşam da olmaz. Bu durum bizleri ölüme mahkum etmek demektir" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından köylüler yolu ulaşıma açıp bölgeden ayrıldı.



CK(İÖ/CK)