Şanlıurfa merkeze bağlı 77 haneli Elmasu Köyü'nün 2 kilometrelik stabilize yolu kış mevsiminde yağan yağmurlarla birlikte çamur deryasına döndü. Her yıl oluşan bu sorunun defalarca İl Özel İdaresi'ne bildirmelerine karşın çözülmediğini söyleyen Elmasu Köyü sakinleri, çamurlu yolda yürümekte zorluk çektiklerini, araçlarının da ilerleyemediğini ifade etti. Çamura saplanan araçlarını genellikle traktörle çekmek zorunda kaldıklarını, bazen bunun da sonuç vermediğini anlatan köy sakinleri, "Her kış aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Köyümüzün ana yola bağlantısını sağlayan 2 kilometrelik stabilize yol bir türlü asfaltlanmadı. Her kış, çamur deryasına dönen bu yolda deyim yerindeyse rezil oluyoruz. Biz yürüyemediğimiz gibi arabalarımız da çamura saplanıyor" dedi.

Köy sakinleri, kış mevsiminde hastalanan kişileri otomobil veya minibüsler ile hastaneye götürmek istediklerini, ancak araçların çamur nedeniyle araçların hareket edememesi sonucu 2 kilometre boyunca sırtlarında taşıdıklarını ifade etti. Köyde yaşayan ve tansiyon hastalığı nedeniyle rahatsızlanan 80 yaşındaki Hunta Demir adlı kadın da hastaneye zorlu bir yolculuğun ardından ulaştırıldı. Evden oğlu Ahmet Demir tarafından omzunda taşınarak getirilen kadın, ilk önce otomobile bindirildi. Ancak çamura saplanan ve traktör ile çekilmesine rağmen ilerleyemeyen otomobilden indirilen kadın, oğlu tarafından ikinci kez omuzda taşındı ve bu kez bir minibüse bindirildi. Otomobil gibi çamura saplanan minibüs, köy sakinlerinin uzun süren çabası sonunda hareket etti ve Hunta Demir hastaneye ulaştırıldı.

Köy sakinleri, her yıl yaşadıkları sıkıntının sona ermesi için daha önce de müracaatta bulundukları İl Özel İdaresi yetkililerinin, 2 kilometrelik stabilize yollarını asfaltlaması çağrısında bulundu.



ÖP(HK/BT)