Ovacık İlçesi'ne bağlı Hanuşağı Köyü'nde dün saat 21.00 sıralarında köy kahvesinde sohbet eden 6 arkadaş, açılan kapıdan içeri giren ayıyı karşılarında görünce şaşkına döndü. Bir süre hareketsiz kalan köylülerden 5'i fırsatını bulup kaçarken, 41 yaşındaki Muzaffer Gezici kahveden çıkamadı. Kendisine saldıran ayı ile bir süre boğuşan Gezici'nin yardımına arkadaşları yetişti. Köylüler, dışardan kaptıkları sopalarla ayıya vurmaya başladı. Saldırgan ayı, sopa darbeleri karşısında ormanlık alana kaçarken, Muzaffer Gezici ise çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Köylülerin yardımıyla Ovacık Devlet Hastanesi'ne dün akşam getirilen Muzaffer Gezici, bugün sabah saatlerinde taburcu edildi.

AÇLIKTAN KIŞ UYKUSUNA YATAMAMIŞ

Yolların kar nedeniyle kapalı olduğu köyde DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Muzaffer Gezici, saldırı anını anlattı. Aç kaldığı için kış uykusuna yatamayan ayının çevrede tehlike saçtığını belirten Gezici, köylülerin de bu yüzden tedirginlik içerisinde olduğunu söyledi. Yetkililerin ayıyı bulup etkisiz hale getirmesini isteyen Gezici, "Aç kalan ayı kış uykusuna yatmamış. Dolayısıyla ormanda yiyecek bulamayacağı için köy çevresinde dolaşacaktır. Bu de bizim için tehlike demektir. Güvenlik birimlerinin en kısa sürede ayıyı bulup etkisiz hale getirmesi gerekir" dedi.



FD(GG/COŞ)