Karakoyunlu İlçesi'ne 11 kilometre uzaklıktaki 72 hane 272 nüfuslu Aşağı Alican köylüleri, mera sorununa çözüm bulamayınca son çare olarak yazdıkları şikayet dilekçesi ile birlikte Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına geldi. Yaptıkları başvurulara rağmen çözüm bulunmadığını öne süren köylüler, yaklaşık 3 bin dönüm arazilerinin köyde yaşayan ve koruculuk yapan 10 aile tarafından gasp edildiğini iddia etti.

BİLGE KÖYÜ HATIRLATMASI

Köylülerden Nazım Peşmen, "Hukuk devletinde yaşadığımız için sorunlarımızı hukuksal çerçevede çözmeye çalışıyoruz. Herkese gidip derdimizi anlattık. Ama bir çözüm yolu bulunamadı. Biz de silahlarımızı elimize alırsak, bir süre önce Türkiye'yi yasa boğan Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'ndeki manzara yaşanır. Son çare olarak Ata'mızın huzuruna çıktık. Topraklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Burası dağ başı değil ki dağ kanunları geçerli olsun. Gerekirse yürüyerek Ankara'ya gideriz" dedi.

"GÖR HALİMİZİ ATAM"

Köylülerden Medeni Elbi ise, " Gör halimizi Atam. Arazilerimiz 3 yıldır köydeki eli silahlı korucular tarafından gasp edildi. Hangi kapıyı çaldıysak yüzümüze kapandı. Burası bir hukuk devleti olmasına rağmen derdimize çare bulamadık. Biz de son çare olarak size geldik Atam. Ekip, biçeceğimiz arazimiz kalmadı. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu. Köylüler, konuşmaların ardından şikayet dilekçelerini anıta bırakarak ayrıldı.

Karakoyunlu Kaymakamı eşi Esengül Korkmaz Çiçekli'nin yerine vekaleten bakan Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, konu ile ilgili bilgisinin olmadığını belirterek açıklama yapamayacağını söyledi.



AD(KS/AK)