Tamamı köylü kadınlardan oluşan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyeleri tarafından çekilen ve kadına yönelik şiddetini anlatan Yün Bebek filmi için yönetmen Ümmiye Koçak maddi destek çağrısında bulundu. Tamamlanması halinde Adana Altın Koza Film Festivali'ne katılacağı belirtilen sinema filmine destek kararı alan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, köylü kadınları makamına davet etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vedat Güngör ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli'nin de katıldığı toplantıda Vali Güzeloğlu, Türkiye'de ilk defa bir tiyatro topluluğu tarafından çekilen bir sinema filminin ulusal bir platformda yarışacağını söyledi.

Topluluğun üyesi kadınların amatör heyecan ve bir o kadar da büyük bir başarıyla tiyatro yaptıklarını vurgulayan Güzeloğlu, "Kendileri sadece tiyatro eserini sergilemekle kalmadılar ve şimdi ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekten yine büyük bir başarı öyküsü olan Yün Bebek isimli bir film çektiler. Bu film Arslanköy'de çekilen, senaryosu ve bütün diğer kurgusu Ümmiye Hanım tarafından oluşturulan ve önümüzdeki günlerde Altın Koza'dan başlayarak yarışacak ve izlenecek bir düzeye geldi. Özellikle bunun bu düzeye gelmesi çok takdir edilecek ve alkışlanacak bir olaydır" dedi.

Ümmiye Koçak'ı ilk tanıdığı andan beri yüreğine ve çabasına hep destek verdiğini kaydeden Güzeloğlu, konuşmasından ardından Koçak'a 10 bin liralık yardım çekini verdi.

Destekten dolayı duygulanarak ağlayan Ümmiye Koçak, "11 yıldır kadınların sesini duyurmaya çalıştım. Bu benim çok istediğim bir şeydi. Bunu da bir sinema filmiyle başarmak istedim. Zaman zaman, 'Bu film bitmeyecek ve beni destekleyen kimse olmayacak' diye çok karamsarlığa düştüm. Ama Sayın Valim benim için bir moral oldu. Bana söz vermişti. Gerçekten onun destekleri kelimelere dökülemeyecek kadar fazla. Tek amacım filmin hemen bitip Adana'ya yetişmesiydi. Çok şükür bütün rüyalarım gerçek oldu" diye konuştu.



ME(AŞ/BK/CK)