Midyat'a bağlı Mercimekli Köyü’nde bulunan Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği, 2009 yılında yaşamını yitiren dünyacı ünlü pop sanatçısı Michael Jackson için köyde anıt dikecek. Michael Jackson’un meşhur 'Ay Yürüyüşü' figüründen esinlenerek hazırlanan anıt Midyat’ın Nahit Katori taşından kalp üzerine oturtulmuş 3 metre yükekliğinde ve 1 metre genişliğinde olacak. Anıtın üzerinde ayrıca her dili, her dini ve her rengi temsil eden figürler işlenecek. Resim sanatçısı Mehmet Turkut’un hazırladığı anıt projesinin tamamlanabilmesi için 11 kişilik teknik ekip çalışmalarını sürdürüyor. Dernek merkezinin bulunduğu Mercimekli Köyü’nde 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nde anıtın açılışı gerçekleştirilecek.

Anıtı, Michael Jackson’un 'aziz hatırasını' yaşatmak için hazırladıklarını belirten Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, anıtın benzersizliği ile dünyada ilk olma özelliği taşıdığını söyledi. Michael Jackson’un otopsi ve mahkeme kararıyla da aşırı dozda ilaç verildiği gerekçesiyle öldüğünün anlaşılmasının kendilerini fazlasıyla üzdüğünü ve derin düşünceye sevk ettiğini belirten Aslan, mazlumane bir şekilde 'şehit edidiğini' söylediği Michael Jackson ve Malcolm X gibi hakperest insanların dünyanın her tarafında sevenlerinin olduğunu ilan etmek ve onların haklı ve onurlu mücadelelerini her zaman bir bayrak gibi dalgalandırmak için bu anıtı büyük bir onur ve gururla yaptıklarını söyledi. Mıhallemi Dinler Arası Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, şöyle dedi:

"Dünya'da eşi ve benzeri olmayan anıtımızı bu işte uzman olan, resim sanatçısı Mehmet Turkut’un da içinde yer aldığı 11 kişilik bir ekiple çalışarak '14 Şubat Dünya Sevgililer Günü'ne yetiştirmeye çalışıyoruz. Anıt Midyat'a özgü Nahit Katori taşından yapılıyor. Anıtımıza herhangi bir zararın verilmesini önlemek için 24 saat güvenlik kameraları ile gözetleyeceğiz" dedi.

"MÜCADELESİNİ YANSITACAĞIZ"

Müzik yaşamında zirvedeyken bile, derisinin renginden dolayı aşağılanan ancak, insan olabilmek için, ırk ve ten renginin hiçbir öneminin olmadığı idrakine varan ve bu uğurda, yaşamı yok edilen Michael Jackson’un mücadelesini diğer insanlara göstermek için bu anıtı hazırladıklarını ifade eden Aslan, "Dünyada hala devam ırkçılığa karşı, derisinin renginden dolayı sürekli aşağılanan bir insanın olağanüstü çabalarla, müzik dünyasında erişilmez bir noktaya gelişi ve daha sonra hakperest klipler çekerek, dik durmasını bilmiştir" diye konuştu.

İslam inancının evrenselliği, insanlığa verdiği değer ve hoşgörüsünü yansıtabilmek adına, yeryüzünde insanlığın iyilik ve faydası için, diğer bütün dinler, diller ve kültürlere önem verilmesini gerektiğini belirten Dernek Başkanı Aslan, şöyle konuştu:

"Nasıl ki bir zamanlar atalarımız en doğuda yaşarken, en batıdaki çığlığa ve feryada sahip çıkmışlarsa, bizler de o ataların torunları olarak; kuş uçmaz, kervan geçmez, modernizmden uzak bir köyden, kendini dünyanın merkezi edinmiş Amerika’dan gelen feryat çığlığına, her bir zerresinde derin bir anlam olan eşsiz anıtımızla cevap vereceğiz. Hazırlayacağımız bu anıt, o eşsiz insanın anısını yaşatmak ve mücadelesini diğer insanlara hatırlatmak amacıyla yapılmaktadır. Bu anıt ayrıca, halkları bir şekilde gasp edilmiş, tüm mazlum halkların kendilerini içinde görebilecekleri bir şekil ve anlam derinliğine sahiptir."

Aslan, sponsor bulunması halinde anıtın açılış törenine Michael Jackson’un ailensin de davet edilebileceğini ekledi.



MHİ(GG/İD) (FOTOGRAFLI)