Siverek'e 40 kilometre uzaklıktaki 23 haneli Bahçe Köyü'nde, geçen cumartesi gecesi aşırı yağışların ardından heyelan oluştu. Yağmur nedeniyle dağdan kopan bir kaya parçası 6 nüfuslu Çiçekçi ailesinin yaşadığı tek katlı 2 odalı evin yanında bulunan ahırın çatısına düştü. Gürültüye uyanan ve kaya parçasının ahırın çatısına düştüğünü gören Çiçekçi ailesinin fertleri kendilerini dışarı atarken, yağışların sürmesi ailenin tedirgin etti.

YAKINLARININ YANINA YERLEŞTİLER

Olayda eşi ve çocuklarıyla büyük korku yaşadıklarını söyleyen çiftçi Mehmet Çiçekçi, yağışların sürmesi nedeniyle korkudan uyuyamadıkları evlerini boşaltarak yakınlarının yanına yerleştiklerini ifade etti. Çiçekçi, gece uyurken gürültüye uyanıp kendilerini dışarı attıklarını anlattı. Çiçekçi, "Yağmur nedeniyle heyelan oluştu ve dağdan kopan kaya parçası uyuduğumuz odanın yanındaki ahırın çatısına düştü. Ahır zarar gördü, sonra evde de hasar oluştu. Yağışların sürmesi nedeniyle korku yaşayınca, evi boşaltıp akrabalarımızın yanına yerleştik" dedi.

Köy sakinleri de her kış mevsiminde heyelan korkusu yaşadıklarını ifade ederken, olayla ilgili Siverek Kaymakamlığı'nın bilgilendirilmesi üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri de Bahçe Köyü'ne giderek inceleme yaptı.



MS(HK/BT)