Köyde oturan Ahmet Duman'ın, dün akşam saatlerinde ormanlık alandaki merada otlattığı 55 büyükbaş hayvanı, çakal ve kurt sürüsünün saldırısına uğradı. Ahmet Duman'ın, köylülerin de yardımıyla topladığı hayvanlarından 5'inin kayıp olduğu ortaya çıktı. Çevrede yapılan aramada hayvanlardan biri yaralı olarak bulunurken, 2'sinin de sadece iskeleti bulundu. Diğer 2 hayvanın ise izine rastlanmadı. Köye götürülen yaralı hayvan köylüler tarafından kesildi.

Köylüler, Ahmet Duman'ın 5 büyükbaş hayvanının çakal ve kurt sürüsü tarafından telef edilmesi üzerine av tüfekleriyle köyün etrafındaki meralarda nöbet tutmaya başladı. 60 yaşındaki Ahmet Duman, köpeğinin havlaması üzerine sürüsünün saldırıya uğradığını anladığını söyledi. Duman, "Önce domuz sürüsü geldi sandık. Hayvanları toplamaya çalıştık. Komşularımız da bana yardım etti. Sürüyü topladığımızda 5 hayvanın olmadığını gördük. Çok üzgünüm ama yapacak bir şey yok" dedi.

Nöbet tutan köylülerden Hasan Kılıç ise "Sabaha kadar nöbet tutacağız. Gerekirse daha sonraki günler de yeni bir saldırı yaşanmaması için nöbet tutmaya devam edeceğiz" dedi.



İÇ(EE/SS)